Itàlia tira endavant l'acusació contra Open Arms per afavorir la immigració il·legal

La fiscalia investiga la cap de missió i el capità del vaixell

Actualitzat

La fiscalia italiana ha confirmat la investigació per immigració il·legal contra membres de l'ONG Proactiva Open Arms. La investigació va començar arran del rescat, a principis d'any, de 218 immigrants al Mediterrani Central.

Al maig, el tribunal italià de Ragusa que porta el cas va exculpar els membres de l'ONG. El tribunal de Ragusa va desestimar el recurs de la fiscalia contra la cap de missió i el capità del vaixell Open Arms.

Ara, els fiscals de Ragusa, a Sicília, mantenen el delicte d'afavorir la immigració il·legal però, a més, a la cap de la missió d'Open Arms i el capità del vaixell els afegeixen el delicte de violència.

Els acusats són el capità Marc Reig i la cap de la missió Anabel Montes. Al març, es van negar a entregar als guardacostes libis les persones que havien rescatat. Els libis van arribar a amenaçar-los de mort.

La fiscalia justifica el delicte de violència perquè els membres d'Open Arms no van fer cas de les instruccions del Centre de coordinació italià de no intervenir en un rescat.


L'ONG parla de criminalització

Open Arms considera que l'acusació de la fiscalia és un pas més en la criminalització dels rescats al Mediterrani.

Per aquest cas, l'ONG ja va tenir immobilitzat durant un mes el vaixell de rescat.

A finals de setembre, Open Arms va salpar cap a Andalusia per rescatar migrants que travessen l'Estret. Però dos mesos més tard, l'ONG anunciava que tornava al port de Barcelona perquè, segons denunciaven, no s'havia posat en marxa la col·laboració anunciada pel govern espanyol.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut