Itàlia ho tindrà tot tancat a les sis de la tarda
Cinemes, teatres i gimnasos no podran obrir, i els bars i restaurants només ho podran fer fins a les sis de la tarda. Les restriccions estaran en vigor durant un mes, a partir de dilluns
Itàlia ho tindrà tot tancat a les sis de la tarda

Itàlia ho tindrà tot tancat a les sis de la tarda

Cinemes, teatres i gimnasos no podran obrir, i els bars i restaurants només ho podran fer fins a les sis de la tarda. Les restriccions estaran en vigor durant un mes, a partir de dilluns

Actualitzat
TEMA:
Itàlia
Una dona amb bicicleta passeja davant d'un restaurant buit a Roma (Reuters/Yara Nardi)

Itàlia tindrà mesures anti-Covid més dures a partir de dilluns. Hauran de tancar cinemes, teatres, sales de concerts, piscines, gimnasos, balnearis, centres culturals, centres socials, centres recreatius, sales de bingo, casinos i parcs d'atraccions. A partir de les sis de la tarda tampoc podran estar oberts els bars i restaurants.

El president del govern italià, Giuseppe Conte, ha firmat un nou decret amb les restriccions, que estaran en vigor un mes, fins al 24 de novembre, i que ha intentat negociar amb les regions, que reclamaven ajudes per als bars i restaurants.

 

En un principi, s'havia parlat del tancament total dels locals de restauració durant els diumenges i festius, però finalment se'ls permet obrir amb el mateix horari que la resta de dies: des de les cinc del matí fins a les sis de la tarda. Això també s'aplicarà a pubs, gelateries i pastisseries, a més de bars i restaurants.

Es permet només quatre persones per taula, si no són del mateix nucli familiar, i es poden fer lliuraments a domicili fins a la mitjanit.

 

Els bars hauran de tancar entre les sis de la tarda i les cinc del matí (Reuters/Yara Nardi)


Cursos online

Les prohibicions també afecten l'organització de congressos i esdeveniments, encara que siguin a l'aire lliure.

Tampoc podran obrir les estacions d'esquí, sobretot després de les imatges d'aquest dissabte amb llargues cues i persones amuntegades en els remuntadors.

Les escoles i guarderies es mantenen obertes però, dins de les noves mesures, també s'introdueix l'ensenyament a distància per almenys el 75% dels alumnes de secundària, és a dir, més grans de 14 anys.

També estaran oberts els parcs i jardins de jocs per a nens.

 

En el nou decret es recorda l'ús obligatori de mascaretes en tot moment i es recomana evitar rebre a casa persones que no siguin convivents.

L'enduriment de les mesures arriba davant l'augment dels casos, que aquest dissabte han arribat als 19.644 en un dia, amb 151 morts, segons les xifres oficials.

 

El primer ministre italià, Giuseppe Conte (EFE)

 

"L'objectiu és clar: mantenir controlada la corba de contagi, perquè és l'única manera de poder gestionar la pandèmia sense deixar-se desbordar", ha dit el primer ministre Giuseppe Conte.


No al toc de queda general

El govern italià ha descartat ampliar a tot arreu el toc de queda, que ja s'aplica a les regions del Laci, la Campània, Sicília, Calàbria i la Llombardia.

No es prohibeix desplaçar-se entre regions, però "es recomana encaridament a totes les persones que no es desplacin, per mitjans de transport públics o privats, a un municipi diferent del de residència, llevat de necessitats comprovades de feina o estudi o per motius de salut."

 

Incidents entre manifestants i policia a Roma, aquesta nit (Reuters/Guglielmo Mangiapane)

 

"És un moment complex, hi ha molta fatiga al país", ha admès Conte. "La pandèmia és un repte greu per a nosaltres, provoca ràbia i frustració i també crea noves desigualtats", ha dit.

El primer ministre italià també ha dit que no es pot deixar en mans "dels que s'especialitzen en protestes i trastorns socials", en referència a les protestes de la nit passada a Roma, protagonitzada per grups d'extrema dreta, i de la nit anterior a Nàpols, que podria tenir darrere el crim organitzat.

ARXIVAT A:
Itàlia Coronavirus
Anar al contingut