Uns clients seuen a la terrassa d'un restaurant a la plaça de Sant Marc de Venècia
Uns clients seuen a la terrassa d'un restaurant a la plaça de Sant Marc de Venècia

Itàlia també demanarà certificat Covid per entrar a bars, restaurants i museus

Protestes a França per l'exigència de presentar el certificat per accedir a establiments públics i transports

A partir del 6 d'agost, caldrà presentar un certificat Covid per accedir a bars, restaurants, cafès, teatres, cinemes, gimnasos, piscines, museus i altres espais públics a Itàlia.

El certificat o "green pass" es lliurarà a tothom que tingui administrada almenys una dosi de la vacuna, hagi passat la malaltia o tingui una prova recent amb resultat negatiu.

De fet, el certificat funciona a Itàlia des del mes passat, però fins ara només era necessari per viatjar dins de la Unió Europea i, dins del país, per accedir a residències de gent gran o a convits de casaments amb molta gent.

El primer ministre italià, Mario Draghi

La nova mesura l'ha aprovat el Consell de Ministres aquest dijous, en un decret que també amplia l'estat d'emergència fins al 31 de desembre.

El govern pretén així contenir l'augment recent en el nombre de contagis. El primer ministre, Mario Draghi, apel·la a la necessitat de mantenir l'activitat econòmica:

"El 'green pass' és essencial si volem mantenir els negocis oberts."

Itàlia ha registrat en l'última setmana 5.057 noves infeccions. Un 48,2% dels italians estan completament vacunats i un 14,1% estan pendents de la segona dosi.


Polèmica a França pel passi Covid

L'Assemblea francesa ha aprovat aquesta matinada unes controvertides mesures que exigiran el certificat Covid als francesos que vulguin anar a un bar o a un restaurant, pujar a un autobús o agafar un tren de llarga distància.

El passi sanitari requereix tenir la pauta de vacunació completa o una prova recent amb resultat negatiu. La mesura també obliga els cuidadors a vacunar-se, en la línia del que ja va anunciar el president Macron el 12 de juliol.

Un agent de seguretat comprova els passis dels visitants davant del museu del Louvre, a París
Un agent de seguretat comprova els passis dels visitants davant del museu del Louvre, a París (Reuters/Sarah Meyssonnier) (Reuters/Sarah Meyssonnier)


El text aprovat a l'Assemblea Nacional ha tingut més de 1.200 esmenes. És especialment controvertit un apartat que aplana el camí per acomiadar els treballadors d'establiments públics si es neguen a obtenir el passi.

Protesta a França contra el passaport Covid
Protesta a França contra el passaport Covid (Reuters/Pascal Rossignol)

Dissabte passat, més de 110.000 persones es van manifestar arreu del país contra l'extensió del passi sanitari i la vacunació obligatòria dels cuidadors. Per a aquest dissabte hi ha una nova manifestació prevista a París.

A França s'han identificat prop de 22.000 casos en 24 hores.

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus FrançaItàlia
Anar al contingut