Una vuitantena de migrants rescatats al Mediterrani desembarquen al port de Lampedusa (Reuters)
Una vuitantena de migrants rescatats al Mediterrani desembarquen al port de Lampedusa (Reuters)
Lampedusa, Itàlia

Itàlia, sense Salvini a Interior, autoritza l'entrada de 82 migrants de l'Ocean Viking

Itàlia acull els 82 migrants rescatats aquesta setmana al Mediterrani; els de l'Open Arms van esperar 20 dies

RedaccióActualitzat

El vaixell de salvament Ocean Viking ha deixat aquesta mitjanit al port italià de Lampedusa les 82 persones rescatades al Mediterrani occidental. Portaven sis dies a bord esperant l'autorització d'entrada en un port segur.

És un exemple del canvi de política migratòria del govern italià des que l'ultradretà Matteo Salvini ha deixat de ser ministre de l'Interior i la Lliga ha sortit de l'executiu.

 


L'autorització per desembarcar ara els 82 rescatats pel vaixell Ocean Viking arriba després de constituir-se el nou govern italià de Giuseppe Conte, del qual ja no forma part Matteo Salvini, que com a ministre d'Interior s'oposava frontalment a l'entrada als ports italians dels vaixells de rescat.

L'embarcació, de l'ONG SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres, va poder entrar dissabte al vespre en aigües italianes després de rebre el permís de les autoritats per desembarcar els migrants. La nau, però, no ha rebut autorització per atracat al port de Lampedusa, sinó que ha estat la Guàrdia Costanera qui ha traslladat les 82 persones des del vaixell fins a terra.

Ara, les 82 persones desembarcades esperen el seu destí definitiu a Europa. Alguns es quedaran a Itàlia i d'altres aniran a Alemanya, França, Luxemburg i Portugal.

Aquests migrants han trigat menys d'una setmana a rebre autorització per desembarcar en un port italià. Una situació que contrasta amb el que ha passat aquest estiu al Mediterrani amb aquest mateix vaixell de rescat i amb el d'Open Arms.

Les dues embarcacions van haver d'esperar durant setmanes una autorització d'entrada que Itàlia es negava a concedir. A bord començava a faltar menjar i aigua per alimentar les desenes de persones que hi anaven i la tensió acumulada començava a passar factura als migrants rescatats i a les tripulacions:

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsItàlia
Anar al contingut