Per Nadal i Cap d'Any, els italians tindran prohibit sortir de casa
Roma

Itàlia prohibirà sortir del municipi per Nadal i la nit de Cap d'Any

El nou decret de mesures entrarà en vigor divendres i mantindrà, també, la limitació de la mobilitat entre les regions de major risc

El ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, ha avançat les mesures anti-Covid de cara al Nadal, dissenyades per evitar una tercera onada de la pandèmia. Durant el mes de desembre continuaran vigents les limitacions de sortir de les regions i, a més, es prohibirà sortir del municipi els dies de Nadal i de la nit de Cap d'Any, per evitar les reunions nombroses de familiars.

 

"No serà un Nadal com els altres, però serveix la contribució de tothom per ajudar a no difondre el virus i alleugerir els centres sanitaris".
 

 

El decret amb la resta de mesures per les festes nadalenques s'aprovarà en breu i entrarà en vigor aquest divendres.

Les regions italianes continuaran classificades per colors en zones taronges, vermelles i grogues, en funció del nivell de risc. Es continua limitant la mobilitat entre les regions amb més contagis.

Per ara, no s'ha parlat d'una possible obertura de les estacions d'esquí ni del nombre màxim de persones permeses o recomanades per als àpats festius.

 

El govern italià pretén limitar al màxim la mobilitat, també amb l'estranger (Guglielmo Mangiapane / Reuters)

 

Recomanació de no volar a l'estranger

El ministre també ha avançat que durant el Nadal Itàlia "desincentivarà els viatges internacionals", tot i que sense esmentar prohibicions ni imposició de quarantenes en tornar al país. Tampoc s'ha especificat, per ara, la data de retorn dels estudiants a escoles i instituts.
 

"Per a l'estabilització dels primers bons resultats necessitem altres setmanes de sacrificis i després altres setmanes de manteniment. La difusió encara és molt alta i s'ha d'anar amb compte d'interpretar un primer raig de sol amb el final de tot això. No ens fem il·lusions, si abaixem la guàrdia, la tercera onada és a tocar."

 

Vacunació: primer els sanitaris i gent gran de residències

El ministre Speranza ha assegurat que la compra de la vacuna serà centralitzada i s'administrarà "gratuïtament" a tots els italians. El pla de vacunació, ha confirmat, s'aplicarà sobretot a la primavera i a l'estiu. Els primers de rebre-la seran els sanitaris i els treballadors i usuaris de les residències de gent gran. Després es vacunaran les persones majors de 80 anys, seguides dels professionals de risc, de les forces de l'ordre i els professors.  

En les darreres 24 hores, Itàlia ha sumat 684 morts per coronavirus i més de 20.000 nous contagis. Des de l'inici de la pandèmia, el coronavirus ha deixat a Itàlia 57.045 víctimes mortals i 1.641.610 casos totals de Covid-19.
 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Nadal
Anar al contingut