Roma

Itàlia planteja tres dies de permís laboral al mes en cas de menstruació dolorosa

Si el Parlament ho aprova, serà el primer país occidental a reconèixer aquest dret laboral

RedaccióActualitzat

Tres dies de permís laboral remunerat sense haver d'agafar la baixa laboral per menstruació dolorosa, amb acreditació mèdica. Itàlia podria convertir-se en el primer país europeu a reconèixer aquest dret de les treballadores.

Quatre dones del Partit Democràtic han presentat una proposta de llei que el Parlament ja ha començat a estudiar. La proposta és ara a la comissió de Treball de la Cambra italiana i, si tira endavant, podria ser aprovada en breu.

Les dones que s'hi podrien acollir són les que pateixen disminorrea o dolor menstrual greu i que tinguin un certificat mèdic que ho confirmi, un certificat, per cert, que s'hauria de renovar cada any. Es calcula que entre el 60 i el 90% de les dones en edat fèrtil pateixen algun tipus de dolor durant la menstruació, com mal de cap, mal d'esquena, dolor abdominal o forta alteració hormonal. En un 30% del casos, aquests dolors arriben a ser invalidants per treballar.

 

♦ Un dispositiu que assegura ser eficaç contra el dolor menstrual

 

La llicència menstrual és ja una realitat des de fa molt de temps en alguns països orientals, on hi ha la creença que la falta de descans durant el cicle mentrual provoca parts problemàtics. Al Japó existeix aquesta mena de permís des de mijans del segle passat. Poc més tard es va instaurar a Indonèsia. I, des de fa poc, s'hi han adherit Corea del Sud i Taiwan.

De tota manera, el fet de tenir-hi dret no es garantia que es compleixi. Són moltes les dones que ho celebren, però altres pensen que encara les pot perjudicar més a l'hora de trobar feina o ser promocionades perquè els empresaris preferiran contractar abans un home que una dona.

 

♦ Manresa aprova una moció de CiU alternativa a la de la CUP per informar sobre la menstruació

 

De tota manera ja hi ha empreses que, al marge del que legislin els govern,  ja inclouen aquesta mena de permisos en els seus convenis perquè consideren que millora l'eficiència i creativitat de les treballadores.

 

Anar al contingut