Nena dormint a la cadireta del cotxe (Pixabay)
L'alarma impedirà un descuit que pot ser fatal (Pixabay)
Itàlia

Itàlia obliga a dur un sensor antioblit a les cadiretes infantils dels cotxes

Des de l'any 2018, vuit menors han mort a Itàlia tancats dins de cotxes per un fatal oblit dels pares o cuidadors

RedaccióActualitzat

Des d'aquesta setmana, a Itàlia totes les cadiretes infantils per a vehicles han de dur obligatòriament un sensor antioblit, segons una norma del Ministeri de Transport que va entrar en vigor aquest dijous. La mesura arriba després de casos de menors que han mort en quedar-se a dins del vehicle per un oblit dels pares.

El dispositiu és obligatori per a totes les cadiretes per a menors de 4 anys o per a nens d'estatura inferior als 1,50 metres.

El sensor s'activa en el cas que el conductor s'allunyi de la cadireta, i pot estar integrat en el seient o bé ser independent.

Els conductors que portin menors en cadireta i que no incorporin el dispositiu antioblit s'exposen a una multa de 81 euros i a perdre 5 punts del carnet. En cas de reincidència, podrien retirar-los el permís de conducció de 15 dies a dos mesos.

El govern italià incentivarà la instal·lació del nou dispositiu obligatori amb un abonament de 30 euros. Sense aquesta subvenció, el cost del mecanisme oscil·la entre els 50 i els 100 euros.

A Itàlia, com a Espanya, s'han donat diversos casos de nens que han mort per asfixia a causa de les altes temperatures i la falta de ventilació després de passar hores tancats al cotxe per oblit de les persones que els portaven.

Des de l'any 2018, vuit menors han mort a Itàlia tancats dins de cotxes per un fatal oblit. Aquest mes de setembre passat, a Catània, un pare va oblidar el seu fill de dos anys dins el cotxe i va marxar a treballar. El nen va morir després de passar diverses hores dins un cotxe aparcat a ple sol.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut