Persones amb mascareta a prop del pont de Rialto, a Venècia (Reuters/Fabrizio Bensch)

Itàlia, en alerta per un repunt de morts i d'ingressos en UCI per Covid-19

El Brasil supera el milió de casos de Covid-19, que continua propagant-se pel Pròxim Orient

RedaccióActualitzat

Repunt de morts per Covid-19 a Itàlia, un dels països on la malaltia ha fet més mal. Aquesta setmana n'hi ha hagut 43 dimecres, 66 dijous, 47 divendres… I també ha tornat a augmentar el nombre de pacients en UCI, després de setmanes sense fer-ho.

Malgrat tot, el primer ministre italià, Paolo Conte, s'ha mostrat confiat que es podrà fer front a una segona onada sense haver d'adoptar mesures tan dràstiques. Ha assegurat que, si arriba el cas, "hi intervindrem de manera limitada".

Itàlia és el quart país del món amb més víctimes mortals per Covid-19, més de 34.500, i ara l'anàlisi de les aigües residuals de ciutats com Torí i Milà ha permès saber que el coronavirus ja circulava pel nord del país al desembre, dos mesos abans que es detectessin els primers casos.


Contagis locals a la Xina

Alerta a la Xina, també, per l'aparició de contagis locals, que, segons les autoritats del país, han estat la majoria dels 27 nous casos detectats aquest divendres.

Investigadors xinesos, d'altra banda, asseguren que el coronavirus responsable del rebrot que hi ha hagut en un mercat de Pequín podria haver-hi arribat des d'Europa.

 

Un policia i un vigilant intenten impedir que es facin fotos del mercat de Xinfadi, a Pequín, on hi ha hagut un brot de Covid-19 (Reuters/Thomas Peter)


Sembla que la soca del virus és europea, i que hauria sobreviscut molt de temps en aliments congelats o envasats al buit, un extrem, però, que encara no s'ha pogut confirmar.


Més d'un milió de casos al Brasil

Molt lluny de la situació de la Xina, les autoritats del Brasil han notificat la xifra rècord de 54.700 nous contagis en un sol dia.

El Brasil ja supera el milió de casos i el nombre de víctimes mortals s'acosta a les 50.000. És el segon país del món amb més persones contagiades de Covid-19 i amb més persones mortes per aquesta malaltia.

 

Flors sobre tombes en el cementiri de Rio de Janeiro, al Brasil (Reuters/Ian Cheibub)


Malgrat tot, el president del país, l'ultraconservador Jair Bolsonaro, continua oposant-se a prendre mesures restrictives per no perjudicar, diu, l'economia brasilera.


Xifres rècord al Pròxim Orient

L'Iran, el desè país del món tant pel nombre de contagis com pel de morts, ha superat aquest divendres els 200.000 casos, mentre el govern continua alertant sobre el fet que els ciutadans no respecten la distància física de seguretat.

 

Desinfecció de la taula d'un restaurant que ha reobert a Riad, a l'Aràbia Saudita (Reuters/Ahmed Yosri)


Encara al Pròxim Orient, també continuen augmentant els casos de Covid-19 a l'Aràbia Saudita, que ja ha superat els 150.000 contagis.


Una fase nova perillosa

Totes aquestes xifres que mostren augments de la propagació del coronavirus en diverses regions del planeta arriben el mateix dia que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que el món està en una fase nova i perillosa de la pandèmia i que cal, més que mai, fer cas de les recomanacions essencials: mantenir la distància de seguretat, rentar-se les mans sovint i dur mascareta allà on calgui.

ARXIVAT A:
Coronavirus XinaItàliaBrasilPròxim Orient
Anar al contingut