El decret preveu que es congeli el pagament d'impostos per aquelles activitats més castigades per la pandèmia.

Ajudes "històriques" i congelació d'impostos a Itàlia per combatre la coronacrisi

També s'ha allargat la prohibició d'acomiadar treballadors divuit setmanes més, fins a mitjans de novembre

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres d'Itàlia ha aprovat aquest divendres un programa d'ajudes d'un valor de 25.000 milions d'euros per fer front a la crisi de la pandèmia. Amb el mateix decret, també s'ha allargat la prohibició d'acomiadar treballadors divuit setmanes més, des del 13 de juliol fins a mitjans de novembre.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha explicat que aquest nou decret també prorroga durant un mes les mesures de prevenció mínimes, com l'ús de les màscares en els espais tancats, l'obligació de mantenir un metre de distància, la prohibició d'aglomeracions i la neteja i desinfecció de les mans.
 

Un total de 100.000 milions d'euros en ajudes des de l'inici de la pandèmia

Conte va destacar ahir que, amb el nou decret, el govern ja ha destinat un total de 100.000 milions d'euros en ajudes per pal·liar els efectes derivats de la pandèmia.

Després d'una llarga negociació dins de la coalició governamental - formada pel Partit Democràtic i el Moviment 5 Estrelles (M5S) - es va arribar a un acord perquè les empreses no puguin acomiadar els seus treballadors si poden acollir-se a un ERTO o ja ho han fet, una prohibició que s'estendrà fins a mitjans de novembre.
 

Impostos congelats per als hotels, cinemes i discoteques

El decret preveu també que es congeli el pagament d'impostos per aquelles activitats més castigades per la pandèmia. Els hotels, cinemes, teatres i discoteques no pagaran el segon tram d'impost sobre béns immobles fins al 15 d'octubre. També se suspèn durant tot el 2020 la taxa per ocupació d'espais públics.

A més, s'estableixen quatre mesos d'exempció del 100% de les contribucions pels contractes indefinits i de tres mesos pels contractes temporals del sector turístic.

 

Ajudes "històriques" al sud i a les ciutats turístiques

Conte va qualificar d'"intervenció històrica" les ajudes destinades específicament al sud d'Itàlia. Es preveu una reducció del 30% de les cotitzacions a la Seguretat Social per als treballadors de les empreses meridionals, entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre del 2020.

Finalment, el mandatari italià va anunciar una ajuda de 400 milions d'euros a fons perdut al sector hoteler i de la restauració de les 29 ciutats turístiques més afectades per la davallada de viatgers estrangers.
 

 

ARXIVAT A:
ItàliaCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut