Itàlia bloqueja el TikTok d'usuaris d'edat no verificada després de la mort d'una nena
L'app de vídeos més popular entre els més joves és la xinesa TikTok

Itàlia bloqueja el TikTok d'usuaris d'edat no verificada després de la mort d'una nena

La menor, de 10 anys, ha mort asfixiada en un repte promogut a la xarxa social

Actualitzat

Les autoritats italianes han ordenat a l'aplicació de vídeo xinesa TikTok que bloquegi de forma immediata i fins almenys el 15 de febrer els comptes de tots els usuaris italians que no tinguin l'edat verificada.

L'organisme que s'encarrega de la privacitat de les dades a Itàlia ha pres aquesta decisió després de la mort per asfíxia d'una nena de 10 anys a Palerm, a Sicília, quan participava en un dels reptes difosos a través de la xarxa social.

En un comunicat, aquest organisme exposa que prèviament ja havia acusat TikTok d'una sèrie de violacions, com ara la manca d'atenció a la protecció dels menors, la facilitat amb què s'eludeix la prohibició prevista per la plataforma de registrar-se als menors de 13 anys, la poca transparència i claredat envers els usuaris i l'ús de configuracions predeterminades que no respecten la privacitat.

Per això, diu l'organisme, vol garantir la protecció immediata dels menors registrats a la xarxa social a Itàlia i prohibeix a TikTok continuar utilitzant les dades dels usuaris "per als quals no existeix una certesa absoluta de l'edat i, en conseqüència, del compliment de les disposicions relacionades amb el requisit de dades personals".

TikTok, una de les xarxes preferides per infants i adolescents de tot el món i que es basa en la publicació de vídeos curts, té el llindar per accedir-hi en els 13 anys, un requisit que a la pràctica és molt fàcil d'esquivar.

 

La fiscalia investiga els fets

Després de la mort de la nena italiana, la fiscalia de Palerm investiga una suposada "instigació al suïcidi" com a causa de la mort. La menor hauria participat en el repte conegut com a Blackout Challenge, El repte, molt perillós, consistia a ofegar-se fins a perdre el coneixement. La menor va ser trobada inconscient a casa i ja no es va poder recuperar. 

ARXIVAT A:
Xarxes socials
Anar al contingut