Veïns confinats a Roma parlen des del balcó (Reuters/Yara Nardi)

Itàlia allargarà el confinament pel coronavirus més enllà del 3 d'abril

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha dit que espera que el pic de contagis baixi en pocs dies i llavors podran decidir si s'aixequen les restriccions

Actualitzat

El primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, ha anunciat aquest dijous que l'ordre de confinament al país es prorroga més enllà del previst, el 3 d'abril. Conte ho ha dit en una entrevista al diari Il Corriere della Sera.

"Les mesures que hem pres, tant aquelles que han comportat el tancament de gran part de les empreses, de les activitats individuals al país, com el tancament de les escoles, les hem de prolongar perquè siguin eficients."

El primer ministre italià, Giuseppe Conte (REUTERS/Remo Casilli)

Conte ha considerat que les mesures funcionen. Espera que d'aquí pocs dies el pic dels contagis disminueixi i llavors es podrà pensar a començar a tornar a la normalitat.

"Hem evitat l'enfonsament del sistema, les mesures restrictives funcionen i quan el pic de contagis comenci a disminuir, al menys en percentatge, i esperem que siguin en uns dies, no podrem tornar immediatament a la vida d'abans."

 

El primer ministre italià ha assegurat que no afluixaran les mesures restrictives que s'han pres per controlar l'epidèmia i que ha afegit que "s'actuarà" contra els que no les respectin.

"Hem de demostrar sentit comú i actuar amb consciència, i s'aplicaran estrictament les sancions penals per als que no ho respectin."

Conte ha donat suport a les mesures que s'han pres a molts municipis de tancar jardins i parcs públics i perquè "una cosa és practicar activitat esportiva i una altra és transformar aquests llocs en punts de trobada", fet que troba inacceptable.

A Itàlia, les restriccions de mobilitat de la població permeten sortir a fer esport, o passejar, però no es permeten les reunions. Alguns alcaldes de les regions del nord on els contagis encara progressen plantegen, si les xifres no milloren, prohibir sortir a córrer.

Fins i tot el governador de Venècia, l'ultradretà Luca Zaia, proposa controlar els desplaçaments dels ciutadans a través del telèfon mòbil per fer respectar el confinament tot i que "suposi un problema respecte a la vida privada".

Des de fa una setmana, 60 milions d'italians estan confinats a casa seva i només poden sortir per raons professionals i per causa major.

Més de 35.000 persones han estat contagiades i 2.978 han mort, segons l'últim balanç.

ARXIVAT A:
Coronavirus Itàlia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut