Nàpols
Nàpols (Reuters: Ciro de Luca)
Roma

Itàlia allarga el confinament tres setmanes més, fins al 3 de maig

Aquest divendres s'ha superat la xifra dels 100.000 morts per coronavirus al món

RedaccióActualitzat

Mentre a Espanya el govern central suavitza el confinament, el primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, ha anunciat que allarga el confinament tres setmanes més, fins al 3 de maig.

La tornada per reprendre l'activitat laboral, ha dit Conte, serà "amb precaució i gradualment" i ha insistit que de moment "no s'està en condicions de fer-ho".

 

Permetrà, això sí, que a partir del dia 14 s'obrin alguns establiments que fins ara no podien fer-ho, com llibreries, botigues de roba infantil o alguns serveis de jardineria. Conte ha dit als 60 milions d'italians que és "una decisió difícil" però que assumeix "totes les responsabilitats polítiques".

Segons ha justificat, si no s'allargués el confinament hi hauria el risc d'haver de "començar de nou" si es produís un nou rebrot. Fins ara, estava previst que acabés el confinament el 13 d'abril.

 

Durant diversos dies, Giuseppe Conte ha estat objecte d'una doble pressió contradictòria. Per una banda, metges i científics li reclamaven que no posés en marxa el país massa d'hora, amb el risc de rellançar la pandèmia, mentre que de l'altra havia d'escoltar les veus de la tercera economia d'Europa, que li parla de l'ensorrament a què es pot veure abocat el país.

 

Itàlia continua sent el país amb més morts, encara que es va frenant el nombre de contagis: uns 19.000, segons els últims informes.

Aquest divendres s'ha superat la xifra dels 100.000 morts per coronavirus al món.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Itàlia
Anar al contingut