Itàlia allarga deu dies més el confinament, fins al 13 d'abril

El ministre de Sanitat justifica la mesura per no cometre errors que comprometin els sacrificis fets fins ara

RedaccióActualitzat

El ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, ha confirmat, aquest dimecres, que s'estendran les mesures de confinament fins que acabin les festes de Setmana Santa.

"La decisió del govern serà estendre fins al 13 d'abril totes les mesures per limitar les activitats i el moviment de persones."

Speranza ha justificat la mesura assegurant que en aquests moments no s'han de cometre errors i caure en el fàcil optimisme, ja que hi ha el risc de comprometre els sacrificis fets fins ara i ha afirmat que "no s'han de confondre els primers signes positius com un senyal que ha cessat l'alarma".

Fins ara, Itàlia havia declarat l'aïllament i el tancament de les activitats no essencials fins al 3 d'abril. Ara caldrà, doncs, actualitzar aquest decret.

Segons el ministre de Sanitat, els experts diuen que els italians van pel camí correcte i que les mesures dràstiques preses estan començant a donar resultats. Però seria un error imperdonable confondre aquest primer resultat amb una derrota definitiva de la Covid-19; és una batalla llarga i no s'ha d'abaixar la guàrdia, ha dit Speranza.

Speranza també ha advertit que "sense una vacuna mai es guanyarà la Covid" i que, mentrestant, "haurem de saber com afrontar aquesta fase de transició i evitar l'aparició de nous brots".

El ministre ha explicat que per vèncer aquest virus serà decisiva la investigació científica, i ha instat a prendre's la inversió estratègica en salut com una prioritat de la represa nacional.

Itàlia ha registrat 12.428 morts i 105.792 infectats, i l'Institut Superior de Sanitat assegura que la corba ha arribat al pic, a una fase plana que durarà diversos dies i que després començarà a baixar.

Itàlia suma aquest dimecres 2.937 casos nous de contagis i 727 persones mortes, segons les dades que ha comunicat el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli. La xifra de morts és la més baixa dels últims dies.

En total, el total de contagis a Itàlia des del començament de l'epidèmia és de 110.574. El total de morts és de 13.155.

D'altra banda, 1.118 han rebut l'alta i ja són 16.847 pacients els que s'han recuperat del Covid-19.

 

Speranza també ha assenyalat que "aquest no és el moment de les divisions" i ha afirmat que hi ha d'haver un clima polític unificat per mantenir el país unit en un moment molt difícil.


"Mai abans les velles disputes geopolítiques havien semblat tan antiquades. És l'hora de la solidaritat, ningú se salva sol."


Amb aquest propòsit, el president del govern, Giuseppe Conte, mantindrà una reunió amb els líders de l'oposició per parlar dels decrets sobre el coronavirus que s'han d'aprovar al Parlament.

 

 

ARXIVAT A:
ItàliaCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut