Hospital de Codogno a la Llombardia, on hi han els casos ingressats (EFE Maurizio Maule)

Itàlia: 16 positius per coronavirus, 250 persones en quarantena i 10 pobles confinats

Les regions més afectades són la Llombardia i el Vèneto, on 50.000 veïns tenen restriccions de moviments

Actualitzat

Ja són 16 els casos confirmats de contagi per coronavirus al nord d'Itàlia aquest divendres. 14 són a la Llombardia i 2 al Vèneto, les regions més afectades. En total són 19 casos a tot el país, un dels quals ja ha estat donat d'alta.

A conseqüència d'això, 250 persones han estat posades en quarantena a la població de Codogno, l'epicentre del brot a Itàlia.

Les autoritats han restringit també els moviments als veïns de 10 poblacions de la zona que afecten, en total, uns 50.000 habitants.

La policia confina els veïns de Codogno, al nord d'Itàlia (Reuters)


El primer cas, dimecres

El primer cas va ser el d'un home de 38 anys que està hospitalitzat des de dimecres a la unitat de cures intensives a l'hospital de Codogno. El pacient havia estat en contacte amb una persona que havia viatjat a la Xina i hauria contagiat la seva dona i un altre noi.

A més s'hi sumen 3 persones que havien estat en contacte en un bar amb el primer infectat.

A aquests 6 casos s'hi encara sumen 8 més: 5 membres del personal sanitari i tres pacients, tots ingressats al mateix hospital.

 

 

Mascaretes per evitar el contagi a l'Hiopsital de Codogno, a la Llombardia, Itàlia (EFE Maurizio Maule)

 

 

Advertència de l'OMS

L'aparició de més casos fora de la Xina és el que més preocupa ara l'Organització Mundial de la Salut, OMS, que ha recordat la necessitat d'invertir més esforços, sobretot econòmics, abans que sigui massa tard i s'arribi a la pandèmia.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS, alerta que cal "fer les coses bé per evitar una crisi que s'hagi de lamentar."

"Si ho fem bé, tot i que s'està tancant el marge d'oportunitat, encara podem revertir o evitar una crisi seriosa. Si no, si malbaratem l'oportunitat, aleshores tindrem un problema seriós entre les mans."

 

 

 

Situació preocupant a l'Iran

On la situació també és preocupant és a l'Iran. En dos dies s'han detectat 18 afectats pel coronavirus i hi ha hagut dos morts. El que més inquieta l'OMS és que no s'ha trobat la relació d'aquests casos amb l'orígen xinès de la malaltia.

De moment l'Iraq ha prohibit l'entrada de persones des de l'Iran. Només accepta el retorn d'iraquians, que han de passar controls sanitaris.

L'aparició de casos a països amb sistemes sanitaris febles dispararia la gravetat d'aquesta crisi.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut