Jerusalem

Israel suspèn els seus vincles amb la Unesco per la catalogació de la tomba de Raquel

El govern d'Israel ha anunciat la suspensió de les seves relacions amb l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) després que aquesta agència proposés la retirada de la tomba de Raquel i la tomba dels Patriarques de la llista de monuments israelians. La setmana passada, el primer ministre, Benjamin Netanyahu, va qualificar d'"absurda" la decisió de la Unesco, i ha lamentat ara en un comunicat que una organització "creada per promocionar els llocs històrics a tot el món intenti, per raons polítiques, eliminar la connexió entre Israel i la seva herència".

Actualitzat
El viceministre d'Afers Estrangers, Danny Avalon, ha afirmat davant de la Knesset que veuen "la crida de l'organització a retirar la tomba dels Patriarques i la tomba de Raquel de la llista de monuments nacionals d'Israel com una part de l'escalada palestina en les organitzacions internacionals".

L'agència de l'ONU sosté que la tomba de Raquel, ubicada entre Jerusalem i la població cisjordana de Betlem, s'assenta al lloc d'una mesquita.
Anar al contingut