Israel ha aixecat l'obligació de la mascareta en interiors només del 15 al 25 de juny
El govern ha tornat a obligar a l'ús de mascaretes en espais interiors (EuropaPress/Nir Alon)

Israel recupera la mascareta en interiors per l'augment de casos de la variant delta

El govern retarda fins a l'1 d'agost l'entrada de turistes al país prevista per a l'1 de juliol, per controlar les noves variants del virus

Israel reimposa l'ús de mascaretes en llocs tancats després del creixement de casos de la variant delta registrats els últims dies.

"A causa d'un augment de les infeccions, a partir del migdia d'aquest divendres caldrà dur mascareta als llocs que no siguin a l'aire lliure, excepte a casa", ha anunciat el Ministeri de Sanitat en un comunicat.

En aquest país, on més de la meitat de la població ha rebut la pauta completa de la vacuna, s'han registrat 227 casos nous de Covid aquest dijous, una xifra que no s'hi arribava des de l'abril.

"No crec que s'estigui davant d'una nova onada", ha dit el coordinador nacional de la pandèmia d'Israel, Nachman Ash, però ha destacat que durant l'última setmana les noves infeccions superaven els 100 casos diaris.

El primer ministre Naftali Bennett ja va alertar dimecres que si continuava la progressió caldria fer algunes restriccions.

El govern també aconsella portar mascareta en grans concentracions a l'aire lliure, coincidint aquests dies amb la celebració de les marxes de l'orgull gai.

Tel-a-Viv Pride Parade 2021
Poques mascaretes es veuen a la Pride Parade, avui a Tel-Aviv, malgrat la recomanació (EFE/Atef Safadi)

D'altra banda, no cal que es posin mascareta els menors de 7 anys, les persones amb discapacitat, qui estigui practicant algun esport o empleats que treballin en una mateixa sala, ni qui estigui sol en un espai interior.

En la campanya de vacunació més ràpida del món, Israel va vacunar amb la pauta completa 5,3 milions de persones dels més de 9 milions d'habitants, i el país havia recuperat gairebé la normalitat.

Ara ha hagut de tornar a la situació de principis d'abril, quan el govern va retirar l'ús obligatori de la mascareta en espais exteriors. Ha fet marxa enrere en el pas que va fer el 15 de juny --fa només 10 dies--, quan la mascareta va deixar de ser necessària també als espais interiors excepte en alguns casos, com als geriàtrics o als avions.

Israel va retirar l'obligació de dur mascaretes en espais interiors el 15 de juny
A Israel la retirada de l'ús de la mascareta en espais interiors ha durat 10 dies (Reuter/Nir Elias)

Casos de la variant delta

La variant delta ja és predominant entre els nous casos detectats al país. Els primers brots es van manifestar entre els més joves, en concret en centres escolars de dues ciutats israelianes, i el virus s'ha estès entre els vacunats en un percentatge molt alt. Ara el govern intenta accelerar la vacunació dels menors d'entre 12 i 15 anys.

El primer ministre Bennett ha proposat endarrerir a l'1 d'agost l'entrada de turistes al país, que estava prevista per a l'1 de juliol.

Israel va tancar les fronteres a principis de la pandèmia el març del 2020. Fins a finals d'aquest mes de maig no va començar a permetre l'entrada de persones vacunades amb una autorització prèvia. Fins fa dues setmanes el país havia evitat l'entrada de mutacions del virus com la variant delta que ara els afecta.

Arran del creixement de casos, també s'ha reforçat la vigilància de les quarantenes dels que tornen de l'exterior sense vacunar, i l'aplicació de multes si ho incompleixen.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Israel
Anar al contingut