Un decret del Ministeri de Medi Ambient israelià prohibeix el comerç de pells d'animals (Pixabay/Leo)

Israel, primer país a prohibir la venda de pells per a la moda

La prohibició, que s'aplicarà d'aquí a mig any, inclou excepcions, com la confecció del "schtreimel", un barret de pell que porten alguns jueus ultraortodoxos

Actualitzat

Israel s'ha convertit en el primer país que prohibeix el comerç de pell animal per a la moda, en un decret del Ministeri de Medi Ambient que s'ha aprovat aquesta setmana i que entrarà en vigor en sis mesos.

"La indústria del comerç de pells provoca un sofriment inimaginable als animals i aquest decret transformarà el mercat israelià de la moda i el farà millor en el compliment dels estàndards ambientals", segons la ministra de Medi Ambient, Gila Gamliel.

Tot i ser restrictiu, el decret té excepcions:

"Es prohibirà el comerç de pell animal, la importació i l'exportació, llevat de les necessitats d'investigació, educació i determinades tradicions religioses."


L'excepció per motius religiosos implica que continuarà permès el "schtreimel", un barret de pell tradicional entre els jueus ultraortodoxos.

Els jueus ultraortodoxos podran continuar comprant el 'schtreimel' (Viquimèdia/Bobover1 CC BY-SA 3.0)

L'organització pels drets dels animals PETA s'ha felicitat pel que qualifica de "victòria històrica que protegirà infinitat de guineus, visons, conills i altres animals de la mort violenta per la seva pell".

 

També ha donat la benvinguda al decret l'activista Jane Halevy-Moreno, directora de la Coalició Internacional contra les Pells (IAFC), que l'ha qualificat de "gest històric".


Precedents

Israel ja havia prohibit la cria d'animals per la seva pell, des de l'any 1976.

Hi ha països que prohibeixen el comerç de pells d'algunes espècies amenaçades, com les foques. L'Índia també ha aprovat normatives semblants a tot el país, però només per a pells de visó, guineu i xinxilla.

La prohibició total del comerç de pells només és vigent en algunes ciutats, com Sao Paulo, al Brasil, o a l'estat de Califòrnia.

ARXIVAT A:
IsraelMedi ambient
Anar al contingut