Gaza

Israel mata en un bombardeig el ministre de l'Interior de Hamas

L'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza ha provocat la primera víctima política palestina, segons han confirmat fonts de l'exèrcit. Es tracta del ministre de l'Interior del govern de Hamas a la Franja, Said Siam, que ha mort en un bombardeig. Considerat un dels líders més rellevants del braç polític del moviment islamista, Siam tenia sota les seves ordres la coordinació de 13.000 policies i membres de seguretat de Hamas.

Actualitzat
El dirigent ha mort juntament amb el seu germà, responsable de seguretat, quan l'exèrcit israelià ha bombardejat l'edici on vivien. Siam ha mort quan Israel ha bombardejat la casa del seu germà just quan el ministre l'estava visitant. Siam està considerat un dels membres més extremistes de Hamas i uns dels seus principals dirigents. Amb aquesta acció Israel referma la seva ofensiva contra el moviment islamista.

L'exèrcit hebreu també ha atacat l'agència de les Nacions Unides per a l'ajuda humanitària a Gaza, l'UNRWA. A més del bombardeig contra la seu de l'ONU, també han atacat l'hospital Al-Quds i un edifici on hi ha diverses delegacions de la premsa internacional, com Reuters i l'oficina de TV3.

El mateix secretari general, Ban Ki-moon, de gira per Jerusalem, s'ha mostrat escandalitzat pel bombardeig, que ha ferit almenys tres persones i ha destruït tota l'ajuda alimentària a punt per ser distribuïda.

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha lamentat l'atac contra l'UNRWA però l'ha justificat assegurant que milicians islamistes han disparat un obús antitanc des de l'interior de la seu de l'ONU durant la treva humanitària dels migdies. En un primer moment, el ministre de Defensa, Ehud Barak, havia considerat l'atac com un "greu error".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut