Israel

Israel insinua que podria alliberar alguns presos palestins si els segrestadors del soldat israelià el deixen anar

El ministre de Seguretat Pública israelià, Avi Dichter, ha dit que el seu govern podria alliberar alguns presoners palestins si els milicians que van capturar fa deu dies un soldat israelià el deixen anar. Fins ara, la posició de l'executiu d'Ehud Olmert era la de no negociar sota cap concepte amb els segrestadors. Palestina demana a Israel que aclareixi la seva oferta i concreti el nombre de presos i la data de l'alliberament. El ministre de Seguretat Pública no ha donat, però, més detalls de l'oferiment.

Actualitzat
El president palestí, Mahmud Abbas, insta Israel a donar una resposta clara sobre un eventual alliberament de presos a canvi del soldat hebreu segrestat a Gaza. En la primera compareixença des que va esclatar la crisi, Abbas ha assegurat que Tel Aviv s'ha compromès davant els mediadors egipcis a alliberar alguns presoners, però sense concretar ni el nombre ni les dates.

El principal punt de desacord, però, és que Israel es nega a plantejar l'entesa com un intercanvi i demana que el primer pas sigui l'alliberament de l'ostatge. Mentrestant, el nord de la franja de Gaza segueix concentrant el nombre més gran d'enfrontaments entre l'exèrcit i les milícies palestines. Des de dijous hi ha hagut més de trenta morts.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut