Tancs israelians al Golan, al costat de la frontera siriana (Reuters)
Tancs israelians al Golan, al costat de la frontera siriana (Reuters)

Israel i l'Iran es llancen míssils a Síria després que Trump sortís de l'acord nuclear

El govern hebreu diu que ha atacat totes les infraestructures iranianes a Síria i que ha interceptat els míssils llançats contra Israel

RedaccióActualitzat

La situació al Pròxim Orient s'està escalfant cada cop més després de l'anunci de Donald Trump de retirar-se de l'acord nuclear amb l'Iran. Israel ha atacat aquesta matinada dotzenes d'objectius militars iranians a Síria com a resposta al llançament d'una vintena de coets. Cap d'aquests coets ha arribat al territori israelià: o bé han estat interceptats o no han superat la frontera i han esclatat a Síria. L'atac iranià s'hauria fet des dels afores de Damasc. Segons el govern sirià, els escuts antimíssils han aturat els atacs provinents del país veí.

El ministre de Defensa hebreu, Avigdor Lieberman, afirma que han atacat pràcticament totes les infraestructures iranianes a Síria. L'Observatori Sirià dels Drets Humans informa que hi ha hagut 23 morts en els bombardejos israelians d'aquesta matinada.

Segons Lieberman, l'atac d'aquesta matinada és la resposta al llançament, 24 hores abans, d'una vintena de coets des de territori sirià cap als Alts del Golan, ocupats parcialment per Israel des del 1967. El ministre de Defensa en fa responsable l'Iran i avisa les autoritats de Teheran que si no volen pols no vagin a l'era.

 

 

El bombardeig israelià de dimarts en una base militar al sud de Damasc va fer 15 morts, vuit dels quals iranians.

Mentrestant, Donald Trump amenaça Teheran amb conseqüències greus si no accedeix a renegociar l'acord aviat. Ho fa després que Washington hagi decidit tornar a imposar sancions a l'Iran. Trump pronostica:

"L'Iran tornarà aviat i dirà: 'No volem renegociar'. És clar que ho diran, i si jo fos ells també ho diria. 'Durant els dos primers mesos, no negociarem', diran, però acabaran negociant, o passaran coses."

Des de l'Iran, el líder de la Guàrdia Revolucionària adverteix que Europa no pot salvar l'acord nuclear. França, Alemanya i el Regne Unit han refermat la seva voluntat de mantenir el pacte.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Síria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut