Un jove palestí busca les seves pertinences sota les runes de casa seva (Reuters)
Un jove palestí busca les seves pertinences sota les runes de casa seva (Reuters)

Israel i Gaza acorden una treva després de dos dies de foc creuat, amb 27 morts

Netanyahu adverteix, però, que la campanya contra Hamàs i la Jihad Islàmica no ha acabat

RedaccióActualitzat

Des d'aquesta matinada està en vigor una treva a Gaza. Israelians i palestins ho han acordat després de dos dies d'enfrontaments, i un balanç de 27 morts.

La calma ha tornat aquest dilluns a la zona gràcies a la treva, amb mediació de les Nacions Unides i Egipte. L'exèrcit d'Israel ha anunciat l'aixecament de les limitacions a la població civil. Pràcticament des de la mitjanit ja no hi ha hagut cap llançament de coets de les milícies cap a territori israelià.

Les bombes israelianes han mort les últimes hores sis palestins més, entre els quals una dona embarassada i dos membres de la seva família. Això eleva a 12 el nombre de morts a la Franja l'últim dia.

Una de les persones mortes era, segons la intel·ligència d'Israel, un milicià de Hamàs responsable de canalitzar fons des de l'Iran cap a Gaza. L'ha abatut un míssil selectiu, quan circulava en cotxe.

En total, aquest cap de setmana de foc creuat han mort 23 palestins i quatre civils israelians.


Advertiment de Netanyahu

Tot i la treva, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha advertit que "la campanya" a Gaza no s'ha acabat:

"Els últims dies hem atacat amb contundència contra Hamàs i la Jihad Islàmica. Hem atacat més de 350 objectius, als seus líders i agents terroristes, i destruint edificis terroristes"

Davant d'algunes crítiques de determinats polítics israelians, el primer ministre ha matisat que "la campanya requereix paciència i sagacitat". "Estem preparats per continuar. L'objectiu ha estat i continua sent garantir la pau i la seguretat dels residents del sud", ha remarcat Netanyahu.

 

Un soldat israelià sobre un tanc, prop de la frontera amb Gaza (Reuters)
 

Efectes de l'atac israelià en un edifici de Gaza que ha quedat totalment destruït (Reuters) 


Netanyahu havia ordenat els atacs massius a Gaza en resposta al llançament de coets des de la Franja. A més a més dels bombardejos aeris, Netanyahu també va voler reforçar el desplegament de tancs, artilleria i tropes al voltant de la frontera.

Oficialment, els atacs han estat contra objectius que considera terroristes, però les bombes també han caigut sobre habitatges, comerços i altres construccions civils.

Des del matí de dissabte les milícies palestines a Gaza han llançat prop de 700 coets contra Israel, dels quals uns 240 han estat interceptats. Els israelians han respost amb 350 atacs a posicions militars. Es tracta de l'escalada de violència més important des de la guerra del 2014.

ARXIVAT A:
IsraelGazaPalestinaPròxim Orient
Anar al contingut