Israel a punt de posar la quarta dosi de la vacuna per fer front a l'òmicron
Israel es torna a avançar i es prepara per administrar la quarta dosi (Reuters/Dado Ruvic)

Israel, a punt de posar la quarta dosi de la vacuna per fer front a l'òmicron

Els experts la recomanen als majors de 60 anys, les persones immunodeprimides i els treballadors sanitaris, quatre mesos després de rebre la tercera

Actualitzat

Israel oferirà la quarta dosi de la vacuna contra la covid en una campanya per augmentar les vacunacions i fer front a la variant òmicron. De moment, el grup d'experts del Ministeri de Salut israelià recomana la quarta dosi als majors de 60 anys, persones amb el sistema immunitari compromès i treballadors sanitaris, i que se la posin almenys quatre mesos després de rebre la tercera.

L'informe dels experts també recomana escurçar de 5 a 3 mesos el temps d'espera entre la segona i la tercera dosi de la vacuna. Aquestes mesures, ha dit Arnon Shahar, un dels metges del grup a la ràdio de l'exèrcit d'Israel, haurien de formar part de la preparació per a la cinquena onada de la pandèmia.

"Estem veient una disminució de la protecció contra la infecció per òmicron. Aquesta onada està creixent a xifres sorprenentment elevades... Més del 80% del grup hem estat d'acord a prendre aquesta mesura." 


Les conclusions d'aquest grup assessor del Ministeri de Salut encara no s'han implementat, però han estat ben rebudes pel primer ministre, Naftali Bennett, que vol augmentar les vacunacions al país.

Israel va ser dels primers països del món a administrar la vacuna. Al voltant del 62% dels seus 9,4 milions d'habitants han rebut dues dosis, segons el Ministeri. 

El govern israelià ja va aplicar la mateixa estratègia, administrar la tercera dosi de la vacuna, amb l'aparició de la variant delta, l'estiu passat. 

Altres mesures per contenir l'òmicron

El govern de Bennett ha actuat ràpidament contra l'extensió de contagis de la variant òmicron de la covid. Des del 25 de novembre es va prohibir l'entrada d'estrangers a Israel i es va ampliar la llista de països d'alt risc als quals els seus ciutadans no haurien de viatjar, a la qual s'ha afegit els Estats Units aquesta setmana.

El govern israelià també ha reduït al 50% el treball presencial dels treballadors públics per fomentar el teletreball. I el ministre de Defensa, Benny Gantz, ha ordenat als comandaments de l'exèrcit que estiguin preparats per afrontar una situació de 5.000 nous contagis al dia.

Ara fa un mes, l'executiu també va autoritzar la vacunació dels menors de 5 a 11 anys.

Segons fonts del Ministeri, hi ha almenys 340 casos coneguts d'òmicron a Israel.

ARXIVAT A:
IsraelVacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut