Ramallah

Israel deté el viceprimer ministre palestí a Cisjordània

L'exèrcit israelià ha detingut aquesta matinada el viceprimer ministre palestí i membre de Hamas, Nasser al-Shaer. Els soldats l'han arrestat a casa seva, a Ramallah (Cisjordània). Actualment, Israel té retinguts una trentena de diputats i membres del govern des que al mes de juny milicians palestins van capturar un soldat israelià. D'altra banda, milicians palestins han mort un soldat israelià a Nablús, quan han disparat des d'un cotxe a un control de l'exèrcit hebreu.

Actualitzat

Segons la dona d'Al-Shaer, el seu marit ha viscut en la clandestinitat des del mes de juny, quan les autoritats israelianes van començar una campanya de detencions de membres del govern de Hamas i diputats del moviment, amb l'argument que pertanyien a una organització terrorista.

El dia 6 d'agost ja va ser detingut, també a Ramallah, el president del parlament palestí, Asis Dueik, i quatre ministres de Hamas es troben arrestats des del 25 de juny, quan un soldat israelià va ser capturat per milicians palestins a prop de la franja de Gaza.

"Stand by" a la desconnexió de Cisjordània

D'altra banda, la guerra al Líban ha fet canviar l'ordre de prioritats del govern israelià. El primer ministre, Ehud Olmert, ha comunicat als seus ministres que el pla de desconnexió de Cisjordània ja no és urgent. El pla, que preveia la retirada unilateral d'Israel d'alguns sectors de Cisjordània, haurà d'esperar, ja que ara la prioritat és la reconstrucció de la Galilea.

Precisament, aquesta decisió d'Olmert es produeix en un moment de baixa popularitat del "premier", que podria intentar remuntar la seva valoració ajornant un pla que no està gaire ben vist entre la població.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut