Pròxim Orient

Israel deté durant unes hores un ministre palestí del nou executiu encapçalat per Hamas

La policia israeliana ha detingut i interrogat durant unes hores un ministre palestí del nou executiu encapçalat per Hamas. Es tracta del ministre d'Afers de Jerusalem, Khaled Abu Arafeh, que ha estat detingut amb el seu guardaespatlles en un barri perifèric de la capital. Abu Arafeh, resident a Jerusalem des de 1961, ja havia estat detingut en diverses ocasions per Israel. És la primera vegada que Israel deté un membre del nou executiu palestí des que va assumir el poder la setmana passada.

Actualitzat

El Moviment de Resistència Islàmica ha denunciat la detenció d'un dels membres del seu govern a mans de les forces de seguretat israelianes. El ministre d'Afers de Jerusalem ha estat detingut amb el seu guardaespatlles quan es disposava a obrir una oficina en un barri perifèric de la ciutat.

Tot i que és la primera vegada que Israel deté un membre del nou executiu palestí des que va assumir el poder la setmana passada, Abu Arafeh, resident a Jerusalem des de 1961, ja havia estat detingut en diverses ocasions per Israel.

Mentrestant, les autoritats israelianes impedeixen el pas entre la franja de Gaza i Cisjordània d'activistes i de polítics del Moviment de la Resistència Islàmica Hamas, guanyador de les últimes eleccions. En aquest sentit, la primera reunió del gabinet palestí es va haver de fer per videoconferència amb alguns dels seus membres a Gaza i d'altres, a Ramallah, a Cisjordània.

Després de les eleccions palestines, Israel ja va advertir que l'ANP esdevenia una "entitat terrorista" i, en aquest sentit, va amenaçar de prohibir als membres de Hamas arribar a la seva seu a Ramallah procedents de la franja de Gaza trepitjant territori israelià.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut