Pròxim Orient

Israel atura la tercera fase de l'ofensiva de Gaza a l'espera de les negociacions al Caire

El govern israelià ha aturat la tercera fase de l'ofensiva a Gaza a l'espera de les negociacions que es duen a terme al Caire. La tercera fase de l'ofensiva israeliana, que implicaria entrar a les principals ciutats, ha quedat frenada també per les importants divisions internes en el govern israelià sobre si continuar o no el conflicte, però tot i això, s'ha confirmat que ha enviat reservistes a la zona. La diplomàcia israeliana ha suspès un viatge a Egipte per abordar la crisi.

Actualitzat
Durant la matinada, s'han reduït els bombardejos hebreus contra la Franja i per tercera nit seguida no ha caigut cap coet palestí al sud del país.

El dia ha començat a la Franja com les dues últimes setmanes: amb el fum i el foc dels atacs, i el trasllat de víctimes i ferits als hospitals, totalment col·lapsats. Aquesta nit, ha estat la de menys bombardejos aeris des de l'inici de l'ofensiva militar.

Segons Israel, hi ha hagut dotze atacs, que tenien com a objectiu cases on suposadament s'amagaven armes, túnels de contraban i milicians armats. Però hi ha tornat a haver nens entre els ferits. I, per tercera nit consecutiva, Hamas no ha llançat cap coet sobre territori israelià. En 17 dies d'ofensiva, ja han mort prop de 900 palestins i 13 israelians.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut