Pròxim Orient

Israel atura 48 hores les operacions aèries al sud del Líban per investigar la massacre de Qana

Petit parèntesi al Pròxim Orient que ha de permetre avançar en la resolució del conflicte. Després del brutal atac que va acabar amb la vida de 57 civils a la localitat de Qana, al sud del Líban, Israel ha decidit suspendre l'activitat aèria a la zona durant 48 hores. A més, Ehud Olmert coordinarà amb l'ONU l'establiment d'un passadís de seguretat amb una vigència d'un dia per permetre que els residents del sud del Líban puguin abandonar la zona.

Actualitzat

El departament d'Estat dels EUA ha informat que Israel s'ha mostrat disposat a suspendre durant 48 hores els seus bombardejos aeris sobre el sud del Líban amb la finalitat de facilitar als civils que ho desitgin abandonar la zona i per iniciar una investigació sobre l'atac a Qana, en el qual han mort almenys 57 civils libanesos, la majoria nens.

Un portaveu de l'exèrcit israelià ha confirmat que els atacs aeris han estat suspesos de forma immediata i durant 48 hores sobre el Líban, reservant-se el dret de continuar atacant comandos d'Hezbollah si aquests segueixen amb els seus bombardejos sobre Israel.

Aquest avenç en la situació es produeix un dia després que el primer ministre israelià, Ehud Olmert, informés a la secretària d'Estat dels EUA, Condoleezza Rice, que l'exèrcit necessitava entre 10 i 14 dies per acabar les seves activitats militars al Líban.

Així mateix, Israel coordinarà amb l'ONU l'establiment d'un corredor de seguretat amb una vigència de 24 hores perquè els residents al sud del Líban puguin abandonar la zona, si ho desitgen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut