Un soldat israelià vigila el mar. (Font: Reuters)
L'episodi dels robatoris reobre la polèmica sobre l'atac a la flotilla humanitària. (Font: Reuters)
Jerusalem

Israel amenaça d'atacar un altre vaixell amb ajuda humanitària que vol trencar el bloqueig

Israel amenaça d'atacar un altre vaixell amb ajuda humanitària que és previst que entre avui i demà s'acosti a la Franja de Gaza. Es tracta del "Rachel Corrie", un vaixell que hauria d'haver encapçalat la "Flotilla de la Llibertat" però que es va quedar endarrerit per motius tècnics. El viceministre de Defensa, Matan Vilnai, ha assegurat que el seu govern no permetrà que es trenqui el bloqueig a Gaza. Això malgrat que en l'atac a la "Flotilla de la Llibertat" van morir almenys 9 persones i malgrat la condemna de l'ONU, la UE i la comunitat internacional a la pèrdua de vides humanes i ferits en aquest assalt.

Actualitzat
Hores després de l'atac a la "Flotilla de la Llibertat", que va acabar amb almenys 9 morts, i hores després que l'ONU i la UE han condemant aquests fets, el govern d'Israel amenaça d'atacar un altre vaixell amb ajuda humanitària i activistes que es dirigeix a Gaza.

El viceministre de Defensa d'Israel, Matan Vilnai, ha dit en declaracions a la ràdio pública del país que no permetrà que es trenqui el bloqueig a la Franja de Gaza. Israel assegura que està preparat per al "Rachel Corrie". Aquest és el nom del vaixell d'ajuda que es dirigeix a Gaza i que havia d'encapçalar la "Flotilla de la Llibertat" però que es va quedar endarrerit per motius tècnics.

El vaixell porta el nom d'una activista propalestina de nacionalitat americana que va morir ara fa set anys a Gaza quan una excavadora israeliana la va esclafar.
Anar al contingut