Barcelona

Isidre Esteve, entre els onze guardonats amb els premis Catalunya a la solidaritat i la superació de l'ONCE

L'ONCE ha lliurat a Barcelona els seus premis Catalunya a la solidaritat i la superació. Són el reconeixement d'aquests mèrits a persones i entitats que els han demostrat i volen ser un exemple i estímul per a tothom. Entre els onze premiats en aquesta quarta edició hi havia el pilot de motos Isidre Esteve, que amb 34 anys vol tornar a competir després de quedar recentment en cadira de rodes, la Fundació Ared per la seva feina en la integració social de les dones empresonades, un bomber ferit en l'explosió de gas de Santa Coloma de Gramenet el gener del 2006, i l'actor i guionista Albert Espinosa, que, en nom de tots els premiats, ha reclamat mirar el que es té i no el que falta, i viure amb sentit de l'humor.

Actualitzat

Els IV Premis ONCE Catalunya a la solidaritat i la superació, que s'han lliurat a Barcelona, pretenen reconèixer onze persones i entitats per la defensa de la integració de les persones cegues o amb una altra discapacitat, així com per haver lluitat per la superació individual o col·lectiva.

Entre els guardonats hi ha Isidre Esteve que el passat mes de març va patir un accident en el Ral·li Dakar que li va provocar una lesió medul·lar que l'ha deixat en cadira de rodes. Tot i això, planeja tornar al món de la competició i, precisament, ha estat per aquest motiu que l'han seleccionat per als premis.

El bomber Rafael Olalla, per la seva banda, ha estat escollit com a exemple de superació personal, després de resultar ferit el gener del 2006 en l'explosió de gas a Santa Coloma de Gramenet, on hi va haver dinou ferits i dos morts. Arran de l'accident, el bomber va ser intervingut en diverses ocasions i ha perdut molta visió. Actualment, és afiliat de l'ONCE.

L'entitat també ha premiat la Universitat Politècnica de Catalunya; Cecilia Evouna, que impulsa un projecte per a nens cecs al Camerun; Albert Espinosa, actor, guionista, director teatral i de cinema; Dolors Comerma, mestra d'educació especial; les fundacions Ulls del Món i Ared, que treballen per donar atenció oftalmològica a gent sense recursos i fomentar la integració social i laboral de persones amb un elevat risc d'exclusió; Candi Vilafañe, a títol pòstum; Manel Pousa, del barri del Verdum i que treballa com a sacerdot a la presó Model, i Montse Pous, periodista de Catalunya Ràdio amb distròfia degenerativa.

Anar al contingut