Isdin i Babaria retiren del mercat dues cremes solars infantils

Una tercera anàlisi del Ministeri de Sanitat constata que hi ha casos on el factor de protecció és inferior al que diu l'etiqueta

RedaccióActualitzat

Els laboratoris Isdin i Babaria han anunciat que retiren del mercat dues cremes solars infantils, d'acord amb l'Agència de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que depèn del Ministeri de Sanitat.

L'OCU, l'Organització de Consumidors i Usuaris, havia denunciat a l'estiu que aquestes cremes oferien menys protecció de la que anuncien, tot i que llavors Sanitat va concloure que estaven ben etiquetades. Ara s'ha vist que hi ha dubtes.

Són les cremes Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+ i Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+

 

 


Noves anàlisis

En una nota, l'Agència de Medicaments ha informat que una tercera anàlisi no deixa clars els resultats del Factor de Protecció Solar (FPS o SPF per la sigla en anglès):

"Constata la variabilitat en els resultats i la seva inconsistència en alguns estudis amb el FPS de l'etiquetat, cosa que fa necessària l'adopció de mesures addicionals. En conseqüència, com a mesura de precaució, l'AEMPS informa que s'ha acordat amb les empreses responsables la retirada de forma voluntària d'aquests productes del mercat"

 

 

L'Agència també ha insistit que no s'han notificat incidents per cremades solars relacionats amb aquests productes al Sistema Espanyol de Cosmetovigilància.

Al mes de maig, l'OCU va comunicar a l'AEMPS el resultat d'un estudi comparatiu sobre 17 protectors solars en esprai amb el factor 50+ pensats per als nens, que arribava a la conclusió que els productes ara retirats tenien un factor de protecció menor del que deia l'etiqueta.

Les primeres anàlisis que va fer el Ministeri ho van descartar, però ara admet que hi pot haver variacions, segons les dosis de radiació empleades als assajos o les possibles diferències dins d'un mateix fototipus de pell de les persones voluntàries que hi han participat, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut