Isabel Díaz Ayuso qualifica Madrid de "far d'Espanya" en assumir la presidència
Isabel Díaz Ayuso, aquest dilluns durant la presa de possessió com a nova presidenta de la Comunitat de Madrid
Madrid

Isabel Díaz Ayuso qualifica Madrid de "far d'Espanya" en assumir la presidència

Casado i la resta de pesos pesants del partit l'acompanyen en la presa de possessió

RedaccióActualitzat

Isabel Díaz Ayuso ha pres finalment aquest dilluns possessió de la presidència de la comunitat de Madrid, envoltada del líder del PP, Pablo Casado, i també de la vella i la nova guàrdia del partit.

La nova presidenta encapçalarà un executiu de coalició amb Ciutadans que ha necessitat el suport parlamentari de l'extrema dreta de Vox.

Ha aconseguit la presidència tal com li va augurar Casado, que ha estat el seu gran avalador.

Que Madrid continuï sent "el far d'Espanya"

Díaz Ayuso ha promès el càrrec oferint "una col·laboració exigent" al govern de Pedro Sánchez.

Segons ha dit, la seva prioritat serà que Madrid continuï sent "el far d'Espanya":

"Intentaré donar-ho tot a Espanya, perquè no es pot governar Madrid sense estimar Espanya. Madrid serà sempre lleial a la corona i al govern de la nació, sense oblidar els madrilenys."


Per la seva banda Casado ha defensat l'honestedat de Díaz Ayuso davant del que ha qualificat d'"atacs injustos" que ha rebut els últims dies.

El líder del PP ha subratllat que el que es faci a la Comunitat de Madrid a partir d'ara serà una prèvia de les polítiques que durà a terme el PP quan torni a La Moncloa:

"Una alta exigència perquè som conscients que a Madrid se la mirarà amb lupa, i que aquestes polítiques poden ser també la demostració del que volem fer a nivell nacional."

I justament el que ha demanat el cap de l'oposició, el socialista Ángel Gabilondo, és que les polítiques que es facin a Madrid no s'utilitzin només per anar contra el govern de Pedro Sánchez:

"No convertim Madrid en un bastió contra el govern central, contra el govern d'Espanya, perquè no sigui del nostre mateix color."

Els expresidents Alberto Ruiz Gallardón i Esperanza Aguirre han estat, a banda de Casado, els assistents més buscats pels periodistes.

Sobretot Aguirre, que ha assegurat que està tranquil·la per la seva possible imputació en el cas Púnica, perquè, ha assegurat, no ha fet "res irregular ni, per descomptat, il·legal".


A la dreta d'Aguirre s'ha assegut l'anterior president madrileny, Ángel Garrido, que està previst que sigui el futur conseller de Transports.

Però no ho serà pel PP, sinó per Ciutadans, partit que juntament amb Vox ha fet possible que Madrid continuï sent feu del PP.

ARXIVAT A:
PPCsVoxComunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut