Barcelona

Isabel-Clara Simó, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

És la cinquena dona que rep del guardó, que atorga Òmnium Cultural des de fa 49 anys

RedaccióActualitzat

Isabel-Clara Simó és el Premi d' Honor de les Lletres Catalanes d'aquest any. L'escriptora és la cinquena dona que rep del guardó, que atorga Òmnium Cultural des de fa 49 anys per reconèixer personalitats literàries o científiques de l'àmbit lingüístic català.

Nascuda a Alcoi fa 73 anys, Isabel-Clara Simó és una de les autores més reconegudes de la literatura catalana amb títols com "És quan miro que hi veig clar","Històries perverses", guardonat amb el premi de la Crítica Serra d'Or, "La salvatge", amb què va guanyar el Premi Sant Jordi, "Dones" o "T'estimo Marta".

Ha escrit una cinquantena de llibres, principalment de narrativa, però també de poesia, teatre i assaig. El 1999 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

Molt compromesa políticament i en la defensa de la llengua catalana, Isabel-Clara Simó té una llarga trajectòria vinculada als mitjans de comunicació. Va ser directora de la revista "Canigó" i és articulista habitual de l'"Avui", entre altres mitjans escrits, i també col·labora en tertúlies a la ràdio i la televisió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut