Instagram
Instagram

Irlanda imposa una multa milionària a Instagram per violar la privacitat de menors

La Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda conclou que l'aplicació permet obrir perfils en què es mostren números de telèfon i adreces de correu

Redacció/Agències

Dur revés a la xarxa social Instagram. La Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda li ha imposat una multa rècord de 405 milions d'euros per violar el Reglament General de Protecció de Dades d'adolescents. Després d'una investigació de dos anys, el regulador irlandès conclou que l'aplicació permet als menors obrir perfils en què es mostren números de telèfon i adreces de correu.

La investigació, que es va iniciar el setembre del 2020 a partir d'una informació proporcionada a la comissió reguladora, es va centrar en el fet que Facebook Irlanda hauria permès a usuaris d'entre 13 i 17 anys obrir-se comptes comercials a Instagram i que, en alguna ocasió, la gestió d'aquests comptes requeria la publicació en obert del número de telèfon i l'adreça de correu electrònic de l'usuari.

Segons la informació que la Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda ha proporcionat a l'agència de notícies Europa Press, el sistema de registre d'usuraris operat per Facebook Irlanda establia de forma predeterminada que els comptes dels menors es configuressin com a públics. D'aquesta manera, tots els continguts que els menors afectats publicaven els podia veure qualsevol usuari. Per evitar aquest fet, els usuaris menors havien de modificar la configuració de privadesa.

Segons un portaveu de la companyia, Instagram té previst recórrer la imposició d'aquesta multa, la segona més elevada des que el Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea va entrar en vigor el 2018.

La multa més alta és la que va imposar Luxemburg a Amazon l'any passat en considerar que el tractament de dades dels usuaris infringia la normativa europea, una sanció que va arribar als 746 milions d'euros.

Instagram va actualitzar la seva configuració fa més d'un any i des de llavors ha llançat noves funcionalitats per protegir la privadesa dels menors, segons la mateixa companyia.

ARXIVAT A:
FacebookInstagramProtecció de dadesIrlanda
Anar al contingut