Irene Solà, en la presentació de "Canto jo i la muntanya balla" a la llibreria Foyles de Londres (ACN / Violeta Gumà)
Irene Solà, en la presentació de "Canto jo i la muntanya balla" a la llibreria Foyles de Londres (ACN / Violeta Gumà)

Irene Solà publica llibre el 10 de maig: "Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres"

La novel·la, ubicada en un lloc remot de les Guilleries, torna a evocar atmosferes i imaginaris característics de l'obra de l'escriptora de Malla

RedaccióActualitzat

Irene Solà publicarà nou llibre el 10 de maig. Es tracta d'"Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres", una novel·la ubicada en un lloc remot de les Guilleries, on un grup de dones prepara una festa. 

La primera novel·la de l'escriptora de Malla després del gran èxit de "Canto jo i la muntanya balla" és una de les obres més esperades de la temporada literària

A "Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres", Solà torna a evocar atmosferes i imaginaris característics de la seva obra. Pel mas Clavell, escenari de la trama, hi passen caçadors de llops, bandolers, emboscats, carlins, sortilleres, maquis, pilots de ral·lis, fantasmes, bèsties i diables.

L'editorial Anagrama defineix la novel·la com "un doll exultant d'històries, que explora la dualitat i el lligam intrínsec entre llum i foscor, vida i mort, oblit i memòria, realitat i fabulació".

Aquesta és la portada del llibre:

La portada de la tercera novel·la d'Irene Solà, 'Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres'
La portada de la tercera novel·la d'Irene Solà, "Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres"(ACN)


La primera novel·la després de l'èxit de "Canto jo i la muntanya balla"

"Et vaig donar els ulls i vas mirar les tenebres" és la primera novel·la que publica Solà després del gran èxit de "Canto jo i la muntanya balla", el seu segon llibre.

La història de la Mia, l'Hilari o la Neus, protagonitzada també per dones d'aigua, núvols, cabirols i bolets ha estat traduïda a una vintena de llengües i ha rebut diversos guardons, entre els quals l'Anagrama de novel·la i el Premi de Literatura que atorga la Unió Europea.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals, va ser la novel·la més prestada tant l'any 2020 com el 2021.

Ara fa un any es va publicar la traducció de la novel·la a l'anglès, distingida com un dels millors llibres de ficció del 2022 pel diari The Guardian i per la Biblioteca Pública de Nova York.

La novel·la també s'ha adaptat al teatre, en un muntatge de La Perla 29 que va guanyar tres premis Max i vuit premis Butaca, i s'ha convertit en una peça simfònica composta per Marc Timón i estrenada per l'Orquestra Simfònica del Vallès i el cor de noies de l'Orfeó Català.

Solà, en una imatge de 2019
Solà, en una imatge de 2019 (ACN / Pere Francesch)
ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut