El parc de Vitòria on van tenir lloc els fets que s'investiguen (FORTA/Eitb)
Vitòria

Investiguen una agressió sexual múltiple amb 8 menors implicats a Vitòria

A més de la víctima, que té 17 anys, tots els 7 investigats per l'agressió són menors, dos d'ells no tenen l'edat mínima, 14 anys, per ser processats

L'Ertzaintza ha posat en mans de la Fiscalia de Menors la investigació oberta per una presumpte agressió sexual múltiple a una noia de 17 anys, a Vitòria. Els 7 investigats són menors, i dos dels quals no arriben als 14 anys, edat mínima per ser processats.

Les autoritats no han donat més dades sobre el cas, ni de les persones implicades, per preservar la seva intimitat com a menors. Segons el diari "El Correo".els fets haurien passat fa un mes en una zona verda de la capital alabesa, on la víctima, de 17 anys hauria quedat amb un dels adolescents. La noia, segons el diari, hauria relatat a la Ertzaintza diversos atacs.

El jutge de menors ha tret de l'expedient d'investigació els dos implicats que no tenen l'edat mínima per ser processats, mentre que la resta estan investigats per un delicte contra la llibertat sexual.

El jutge també ha enviat almenys un dels menors investigats a un centre semiobert com a mesura preventiva i els altres quatre els ha imposat una ordre d'allunyament i comunicació amb la víctima mentre no es resolgui el cas.

Els acusats han defensat la seva innocència i al·leguen que els fets van ser consentits.

L'Ajuntament de la ciutat ha manifestat que, davant d'aquest cas i fins que no se sàpiguen les conclusions de la investigacions de la Fiscalia, actuaran "des de la prudència i la discreció, respectant sempre l'interès superior dels menors".

ARXIVAT A:
Agressió sexualMenorsPaís BascViolència masclista
Anar al contingut