Investiguen una agressió sexual múltiple a una menor a Badalona

Segons els Mossos, els agressors són sis adolescents i els fets haurien passat dissabte a la tarda

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou cas d'agressió sexual múltiple a una menor d'edat a Badalona.

Els fets van passar dissabte a la tarda i, segons fonts policials, els agressors --també menors d'edat-- són un grup que estaria format per sis adolescents.

La Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos s'ha fet càrrec del cas per identificar i detenir els autors.

L'Ajuntament de Badalona ha condemnat uns fets "gravíssims i repulsius", ha ofert tot els recursos municipals a la víctima i la família, i ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació popular. També ha tornat a demanar "canvis urgents" a la llei del menor.
 

Una altra agressió a Badalona

Justament, la setmana passada, i també a Badalona, els Mossos van detenir dos menors --ara en llibertat vigilada i ordre d'allunyament-- per agredir sexualment en repetides ocasions una menor de 13 anys. En aquest cas, als lavabos del centre comercial Màgic. Els fets haurien passat a finals del mes de gener.

Segons la denúncia de la nena, el menor de 15 anys, que era la seva parella, l'obligava a practicar sexe amb els seus amics i familiars, tot i que ella va fer-li saber diverses vegades que ella no ho volia.

La policia hauria recopilat les converses entre els dos menors a Instagram, on s'evidenciaria que la menor va ser forçada a tenir sexe amb diverses persones.
 

Què fer després d'una agressió sexual?

Segons les recomanacions del centre de referència a Barcelona, l'Hospital Clínic, la resposta s'ha de basar en tres eixos: protecció, salut i denúncia. 

En el primer cas, es recomana anar a un lloc segur, lluny de l'agressor, i posar-se en contacte amb una persona de confiança.

Després, cal anar com més aviat millor al Servei d'Urgències de l'hospital de referència més proper per fer una valoració física i emocional. Allà es faran les proves mèdiques corresponents, ginecològiques i psicològiques, així com un examen general. 

Es recomana no dutxar-se, no rentar-se les dentsportar mateixa la roba que es portava en el moment de l'agressió.

L'agressió sexual és un delicte. La denúncia només es pot fer a comissaria. 

En cas d'emergència, es pot trucar al 112. Per a qualsevol cas de violència masclista, també hi ha un compte de WhatsApp dels Mossos, que és el 601 00 11 22.

El telèfon d'atenció de l'Institut Català de les Dones és: 900 900 120.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut