La mascareta és recomanable però no obligatòria en tot moment a la feina, segons les condicions (Pixabay/Muhammad Rizwan)
Barcelona

Investiguen tres abocaments irregulars de residus sanitaris amb Covid-19

Empreses de gestió de deixalles haurien llançat material d'hospitals i residències sense tractar i, en almenys un cas, en un abocador a l'aire lliure

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Medi Ambient ha obert tres investigacions a diverses empreses de gestió de deixalles de la demarcació de Barcelona que, suposadament, van recollir residus contaminats per Covid als hospitals i residències de gent gran, però que no les van transportar ni tractar com a material perillós.

Parlem d'equips de protecció, bolquers o material amb restes de sang, que, almenys en un dels casos, es van deixar en abocadors a l'aire lliure i sense les mesures de seguretat pertinents.

Segons el fiscal, es tractaria d'un delicte ambiental i contra els drets dels treballadors, que van estar exposats, sense saber-ho, a material infectat.
 

El fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, ha obert diligències arran dels atestats presentats pel Servei de Protecció a la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, per la descoberta d'almenys tres abocaments incontrolats.

En plena pandèmia, la Fiscalia de Medi Ambient va ordenar que s'extremés la vigilància sobre la gestió dels residus sanitaris generats. A instàncies de la Fiscalia de Barcelona, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han actuat i això ha permès detectar les suposades irregularitats.

Els residus sanitaris de Covid-19 han de ser incinerats o objecte de tractaments per evitar que puguin contaminar.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminacióCoronavirus JudicialDrets laborals
Anar al contingut