Investiguen si una mestra va estripar un dibuix amb la bandera espanyola a una alumna
Imatge d'arxiu d'una aula buida
Terrassa

Investiguen si una mestra va estripar un dibuix amb la bandera espanyola a una alumna

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació ha obert un expedient a una mestra de Terrassa per, suposadament, haver estripat un dibuix d'una bandera espanyola que una alumna de 10 anys havia fet a l'àlbum de final de curs.

S'intenta aclarir els fets i si l'actitud de la mestra va ser l'adequada o no.

La família va portar la nena a urgències perquè, a més, tal com es descriu en el comunicat mèdic, assegura que la mestra la va agafar per la samarreta i la va fer caure a terra, un fet que la docent hauria negat.

La família ha posat una denúncia per lesions lleus als Mossos d'Esquadra. Dijous va rebre el suport d'una trentena de persones que es van concentrar davant el centre demanant la fi de l'"adoctrinament" de l'escola catalana.

Per altra banda, el Sindicat USTEC ha demanat aturar el "linxament" de la mestra que s'ha desencadenat a les xarxes socials sense comprovar els fets. Denuncia que alguns mitjans han publicat el nom i la imatge de la docent, a quin han deixat "totalment desprotegida".

En un comunicat, reivindiquen la presumpció d'innocència i el seguiment dels protocols establerts en aquests casos, fins que s'aclareixin els fets:

"Entenem que quan es produeixen fets com aquests és necessari preservar el principi de la presumpció d'innocència i que el Departament ha d'activar tots aquells protocols previstos per la normativa, que permetin comprovar la veracitat dels fets i actuar en conseqüència."

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut