Un informe intern conclou que la BBC va fer trampes per aconseguir l'entrevista a Lady Di
Lady Di durant l'entrevista a la BBC, el 1995, dos anys abans de morir

Investiguen si la BBC va enganyar Lady Di per aconseguir l'"entrevista del segle"

En la famosa conversa del 1995, la princesa de Gal·les va parlar de la infidelitat del seu marit amb Camilla Parker-Bowles

Sergi Mulero / Irene Vaqué ReigActualitzat

La BBC s'ha vist embolicada en un escàndol majúscul per l'entrevista més famosa feta mai a la princesa de Gal·les, ara fa 25 anys.

Va ser dos anys abans de morir. Se la va anomenar "l'entrevista del segle" i va tenir com a moment àlgid el comentari de Lady Di sobre la infidelitat del príncep de Gal·les: "Érem tres en aquest matrimoni. Estava una mica concorregut."

Ara creixen els dubtes de si es va fer servir informació falsificada per aconseguir que la princesa accedís a parlar.
 

Més de 20 milions d'espectadors van seguir l'entrevista del programa "Panorama", que va impulsar la carrera del seu autor, el periodista Martin Bashir, actualment en estat greu per la Covid-19.

Temps després, a aquest reporter se'l va investigar per uns extractes bancaris falsos amb què s'hauria fet creure la princesa que hi havia personal seu que cobrava dels serveis secrets per espiar-la.

Aquesta informació, ha explicat el germà de la princesa, va ser clau perquè li presentés la seva germana i ella accedís a parlar.

Diana Spencer estava separada del príncep de Gal·les quan es va fer l'entrevista


Quan el tema semblava tancat, ara, Charles Spencer ha afirmat que té informació d'altres coaccions a membres de la família reial -ho ha recollit el diari The Daily Mail- i s'ha pogut sentir la persona que va crear els extractes falsos. És Matt Wiessler, exdissenyador gràfic de la BBC:

"En Martin em va demanar que creés un parell d'extractes bancaris de gent a qui es pagava per espiar. Els necessitava per al dia següent."

 

La cadena britànica ITV, competència de la BBC, recull en un nou documental el testimoni de Wiessler, que reclama disculpes a la British Broadcasting Corporation per haver-lo convertit en "boc expiatori" d'aquest cas.

Charles Spencer ha acusat la BBC d'haver-li ocultat que estava al cas de la falsificació i d'haver-lo deixat al marge de la investigació dels fets.

 

Preparada en secret, des del Palau de Kensington, Lady Di hi va parlar dels problemes del seu matrimoni per la relació entre el príncep Carles i Camilla Parker-Bowles i de la bulímia, entre altres qüestions. La conversa es va emetre el 20 de novembre de 1995, quan Diana Spencer estava separada, però no divorciada de l'hereu al tron.

En aquest vídeo recullen com van accedir els periodistes al palau de Kensington.

 

Segons el germà de Diana, Charles Spencer, Martin Bashir es va reunir amb ell dos mesos abans de l'entrevista per guanyar-se la seva confiança i obtenir l'exclusiva. Entre les mentides que li hauria dit, que tenien els telèfons punxats o que a la seva germana li obrien la correspondència privada.

El director executiu de la BBC, Tim Davie, ha afirmat que la cadena es pren "molt seriosament" les denúncies i ha afegit que s'està preparant una "investigació independent". 

La cadena afirma que té una nota, que fins ara deia que havia perdut, en què la mateixa Diana asseguraria que no havia estat manipulada.

 

Lady Di va morir el 31 d'agost de 1997, als 36 anys, en un accident de trànsit al túnel del pont de l'Alma de París, en plena fugida dels paparazzi.

Justament, el personatge de Lady Di és un dels principals reclams de la nova temporada de la popular sèrie "The Crown".

Recentment estrenada a Netflix, aquesta quarta temporada retrata el període en què la reina Elisabet II va haver de conviure amb una altra personalitat forta, la de la primera ministra Margaret Thatcher, i amb la irrupció de la que es convertiria en princesa de Gal·les.

 

 

ARXIVAT A:
TelevisióMonarquiaReina Elisabet IICarles III
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut