La vacuna de Johnson&Johnson
La farmacèutica Reig Jofre, a Sant Joan Despí, produirà un milió d'injectables diaris de Janssen

Investiguen quatre possibles casos de trombes per la vacuna de Janssen als Estats Units

Dels cinc milions de dosis administrades, quatre persones van tenir casos greus de coagulació sanguínia, una de les quals va morir

RedaccióActualitzat

La vacuna de Janssen es va aprovar aquest 11 de març als Estats Units. Des de llavors se n'han administrat gairebé cinc milions de dosis, segons les dades del Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC). Ara, l'Agència Europea de Medicaments (EMA) estudia el risc de trombes amb aquesta vacuna.

Segons ha informat l'EMA, els seus experts han començat a revisar la possible relació amb quatre casos greus de coagulació sanguínia que s'haurien produït després de la vacunació amb aquest fàrmac. Concretament un durant l'assaig clínic i tres durant l'ús de Janssen als Estats Units. En un dels casos, la persona va morir.

L'EMA aclareix que no és segur que es tracti d'una relació directa, sinó que els informes dels Estats Units han encès un "senyal de seguretat" que s'ha d'investigar.

L'Agència Europea ja ha aprovat la vacuna de la filial de Johnson&Johnson, però la seva distribució a la Unió Europea no està prevista fins a la segona meitat d'aquest mes. Se n'esperen 55 milions de dosis durant tot el segon trimestre de l'any. D'aquestes, 800.000 han d'arribar a Catalunya abans que acabi aquest mes. El pla de vacunació passa per començar a vacunar amb aquest fàrmac la franja d'entre 65 i 70 a mitjans d'abril.

El gran avantatge d'aquesta vacuna és que només cal una dosi per aconseguir la immunitat.

El cas AstraZeneca

Aquesta investigació de l'Agència Europea arriba dos dies després de les conclusions finals sobre la vacuna d'AstraZeneca, en què es parla de secundaris rars.

Llavors, però, l'organisme va recordar que els avantatges de la vacuna són superiors als efectes secundaris: "Els beneficis superen amb escreix els riscos".

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Eleccions Estats Units
Anar al contingut