Moment en què el sensesostre es va acostar als agents de la Guàrdia Urbana

Investiguen per atemptat a l'autoritat el sensesostre ferit de bala per un guàrdia urbà

El jutge que ha assumit el cas encara no ha dit si investigarà l'actuació de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona

RedaccióActualitzat

El jutge investiga per atemptat a l'autoritat el sensesostre ferit dissabte a Barcelona pels trets d'un agent de la Guàrdia Urbana, mentre encara no s'ha pronunciat sobre si investigarà o no l'ús que el policia va fer de l'arma de foc reglamentària.

Els Mossos d'Esquadra han presentat al jutjat l'atestat policial en relació als fets aquest dimarts al matí. L'agent manté que l'home se li va abraonar amb un ganivet de grans dimensions.

L'home, de 43 anys, continua en estat crític a l'hospital per l'impacte que va rebre a l'abdomen i el jutge, en obrir la causa per atemptat a l'autoritat, ha acordat deixar-lo en llibertat.

El jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona s'ha fet càrrec de la investigació, tot i que l'atestat l'ha rebut el número 21, en funcions de guàrdia, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

 

El policia li va disparar dos trets

Un agent de la Guàrdia Urbana li va disparar dos trets dissabte a la tarda al passeig de Sant Joan de Barcelona després que, suposadament, l'amenacés amb un ganivet. 

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va informar dilluns que es temia per la vida de l'home perquè la ferida a l'abdomen s'havia "complicat". 

L'Ajuntament de Barcelona va obrir una informació reservada per aclarir l'actuació de la Guàrdia Urbana, però ha quedat en suspens a l'espera que es resolguin les diligències dels Mossos.

L'alcaldessa, Ada Colau, va destacar que l'agent va haver d'actuar "en situació de màxima complexitat" i va demanar prudència després de comprometre's a informar "amb total transparència dels fets i dels protocols seguits". 

L'home, d'origen hongarès i que feia tot just mesos que era a Barcelona, tenia pendents dues ordres de cerca dictades per dos jutjats d'Algesires.

Ferran Busquets, director de la fundació Arrels, defensa que l'home, amb el qual estaven en contacte des del mes de juny, "és una persona molt tranquil·la" i assegura que mai havia manifestat cap senyal d'agressivitat.
 

ARXIVAT A:
Guàrdia Urbana PolicialJudicialSeguretat
Anar al contingut