El delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, amb el seu advocat, en sortir de la Ciutat de la Justícia (ACN)
El delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, amb el seu advocat, en sortir de la Ciutat de la Justícia (Pol Solà/ACN)

Investiguen l'exdelegat de la Generalitat a Suïssa per assetjament laboral

Diverses treballadores van denunciar l'estiu del 2019 el tracte de Manuel Manonelles, ara assessor al Departament de la Presidència

La Direcció General de Funció Pública investiga l'anterior delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, per un suposat cas d'assetjament laboral.

Segons el diari Ara, de les quatre treballadores que van coincidir amb ell, dues van marxar pel mal ambient de treball i les altres dues van agafar la baixa per motius laborals. S'apunta que a la delegació suïssa hi havia un gran abús de poder per part de Manonelles.

El cas va arribar al Departament d'Exteriors l'estiu de l'any passat. També s'hauria avisat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, exiliada a Ginebra, que va demanar solucionar el cas de manera immediata. Uns mesos després, des de la Secretaria d'Exteriors s'hauria donat un ultimàtum a Manonelles: o canviava o seria substituït.

Segons explica l'article citant fonts del departament, Exteriors volia prescindir de Manonelles, però es van trobar amb la negativa de Presidència, després de comunicar el cas tant a la consellera Meritxell Budó com al president de la Generalitat, Quim Torra.

Poc després, Manonelles va sol·licitar tornar a Barcelona, i el president Quim Torra, amic personal seu, el va fitxar com a assessor al Departament de la Presidència.

Fonts de Presidència han assegurat a TV3 que Torra no estava al corrent de l'expedient obert a Manonelles i que, de moment, no tenen intenció d'apartar-lo.

L'investigat nega les acusacions i manté que va deixar la delegació per motius personals i familiars.

 

Nou conflicte a Exteriors

Aquest cas de presumpte assetjament laboral relacionat amb el Departament d'Exteriors arriba pocs mesos després de l'escàndol per assetjament sexual del cap de gabinet del departament que va fer públic el diari Ara el mes de març.

La setmana passada es feia pública la conclusió d'una investigació interna feta per Funció Pública en què s'assegura que l'exconseller de Relacions Exteriors Alfred Bosch estava al corrent de l'assetjament sexual per part del seu cap de gabinet.

Al gener, ERC va forçar Alfred Bosch, que en aquell moment era el conseller d'Acció Exterior, a cessar el seu cap de gabinet, Carles Garcias, perquè el van acusar d'una actitud reiterada d'assetjament sexual a diverses treballadores del departament.

Al març, quan es van saber aquests fets, Bosch va dimitir. L'exconseller va afirmar aleshores que probablement no havia sabut resoldre "prou bé ni prou ràpidament" el cas d'assetjament sexual i va lamentar "la indefensió de les dones que n'han estat víctimes".

Anar al contingut