Façana de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu, a Barcelona
Façana de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu, a Barcelona

Investiguen l'escola Pare Manyanet per acomiadar el tècnic que va denunciar un mossèn pedòfil

Després que un informàtic del centre va alertar els Mossos d'Esquadra que un capellà tenia 39 gigues de material pedòfil a l'ordinador, el centre va obrir-li un expedient

Actualitzat

Un jutge ha citat a declarar el director del col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu i l'advocat de la Congregació dels Germans de la Sagrada Família pel cas de l'informàtic que va denunciar un capellà pedòfil i posteriorment va ser expedientat.

Segons ha avançat El Periódico, la justícia ha obert una causa contra els responsables del centre pels delictes d'encobriment, assetjament laboral i obstrucció a la justícia.

El director del col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu està citat a declarar per l'acomiadament de l'informàtic
El director del col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu està citat a declarar per l'acomiadament de l'informàtic

39 gigues de material pedòfil

El març de 2021, els Mossos d'Esquadra van detenir un capellà de la Congregació dels Germans de la Sagrada Família-Pare Manyanet de Barcelona, acusat de tenir a l'ordinador vídeos de pornografia infantil.

A l'ordinador del capellà s'hi van trobar 39 gigues de material audiovisual de contingut pedòfil descarregat d'internet. Qui va alertar els Mossos d'Esquadra va ser un tècnic informàtic que treballava al col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu, on feia classes el detingut.

Segons va explicar la congregació, el religiós havia deixat l'ordinador a l'informàtic perquè no li funcionava. Quan el tècnic va accedir als fitxers de l'ordinador, va trobar les imatges i ho va denunciar als Mossos d'Esquadra a través d'un missatge directe a les xarxes socials.

Expedient, teletreball i acomiadament

La congregació va obrir expedient a l'informàtic perquè va considerar que havia atemptat contra la intimitat, la privacitat i la imatge del religiós "de forma injusta".

A més, se'l va amenaçar amb una querella criminal, se'l va forçar a teletreballar i, finalment, el van acomiadar. Arran dels fets, el jove ha deixat la professió d'informàtic.

El centre ha assegurat aquest dimarts que no van obrir l'expedient al treballador per la denúncia als Mossos d'Esquadra, "sinó perquè es va considerar que, al mateix temps que va presentar la denúncia, havia d'haver-ne informat a la direcció de l'escola".

Arran de la detenció, el col·legi Pare Manyanet va apartar el religiós de les funcions de forma cautelar. El seu cas està pendent de judici.

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut