El jutjat d'instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat ha obert diligències
El jutjat d'instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat ha obert diligències (ACN/Jordi Pujolar/Gemma Sánchez)
Sant Boi de Llobregat

Investiguen les causes de l'accident de tren a Sant Boi en un tram on es feia manteniment

Les nou persones hospitalitzades a conseqüència de l'accident ja han rebut l'alta, mentre els tècnics de FGC treballen per retirar els combois de la via

RedaccióActualitzat

Tant els Mossos d'Esquadra com Ferrocarrils de la Generalitat investiguen les causes del xoc entre un tren de mercaderies i un tren de passatgers de la línia Llobregat-Anoia, aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat, que va causar la mort d'un dels maquinistes.

La presidenta de FGC, Marta Subirà, en una entrevista a "Els matins", de TV3, no ha volgut entrar a valorar què podria haver provocat l'accident, a l'espera dels resultats de la investigació i la revisió de les caixes negres: "Estem analitzant tots els sistemes i registres i es farà una investigació rigorosa i un cop analitzats tots els elements i factors, es farà l'informe oficial corresponent."

"No podem avançar quins són els elements que han funcionat correctament i quins no."

Així doncs, no ha descartat ni confirmat possibles explicacions com una sobrecàrrega del tren de mercaderies o un excés de velocitat. De fet, ha destacat que en aquest tram s'hi feien tasques de manteniment i, temporalment, s'havia de reduir la velocitat dels trens a un màxim de 30 km/hora i, per ara, no s'ha informat que no ho fessin.

Un cop retirats els combois, caldrà revisar les vies
Un cop retirats els combois, caldrà revisar les vies (ACN/Jordi Pujolar/Gemma Sánchez)

Subirà també ha volgut "desmentir" un problema en el canvi d'agulles --que és el sistema que permet als trens canviar de via--, perquè en aquest tram no n'hi ha. A més, ha insistit que tampoc han tingut "cap queixa per mal estat de la situació de la via" en aquest punt.

Paral·lelament, el jutjat d'instrucció 5 de Sant Boi ha obert diligències arran de l'accident. Després que la comitiva judicial --formada per la jutgessa, el lletrat, el fiscal i el forense-- van fer l'aixecament del cadàver, informen que estan a l'espera de l'informe dels Mossos amb el resultat de la investigació.


Tots els ferits ja tenen l'alta

La vuitantena de ferits que va deixar l'accident ja han estat donats d'alta. Els últims, les nou persones que van haver de ser ingressades a diversos hospitals.

De la resta de ferits, 77 van ser donats d'alta allà mateix.

S'ha habilitat un transport per carretera a l'estació d'FGC de Sant Boi de Llobregat
S'ha habilitat un transport per carretera a l'estació d'FGC de Sant Boi de Llobregat (ACN/Gemma Sánchez)

Transport alternatiu per carretera

Aquest dimarts, la línia continua tallada entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou, tram que els usuaris poden fer amb autocars que ha posat l'empresa.

Els passatgers entomen els canvis amb comprensió mentre els tècnics de l'empresa treballen per retirar els combois accidentats i deixar la via neta. Una feina que, segons ha explicat la presidenta de FGC, es pot allargar encara hores. En tot cas, confien a restablir el servei ferroviari "el més aviat possible".

Hi ha dues grues de grans dimensions esperant per retirar els trens i remolcar la part del comboi de mercaderies que no va descarrilar, mentre es retira el material que ha quedat estès a terra,

Fonts de FGC han explicat a l'ACN que abans que puguin tornar a circular els trens també s'hauran de fer comprovacions de l'estat de les vies.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut