Investiguen la violació d'una nena de 3 anys al camp de refugiats de Lesbos
Un forense investigarà la violació d'una nena de 3 anys al camp de Kara Tepe, a Lesbos (Reuters/Elias Marcou)

Investiguen la violació d'una nena de 3 anys al camp de refugiats de Lesbos

La menor estava inconscient al fang, al costat d'un lavabo portàtil, al camp de Kara Tepe

RedaccióActualitzat

La policia de Grècia investiga si han violat una nena de 3 anys al camp de refugiats de Lesbos. La menor estava inconscient i ensangonada al mig del fang, al costat d'un lavabo portàtil, al camp de Kara Tepe, segons han confirmat alguns metges del camp a fonts del Ministeri de Migracions.

Els fets van passar la nit de dilluns a dimarts. La nena, filla d'una família de sol·licitants d'asil de l'Afganistan, ha estat traslladada a l'hospital de Mitilene, la principal ciutat de l'illa.

Un metge forense examinarà el cas, després que els metges que eren al camp i van atendre la criatura van concloure que les ferides que tenia podien ser a conseqüència d'una agressió sexual.

 

 

Al camp de Kara Tepe, hi malviuen més de 7.300 persones, de les quals 2.400 són menors.

Viuen en carpes sense calefacció i amb talls d'electricitat freqüents a causa de les inundacions, fruit de la pluja i del fet que el camp s'ha aixecat en un terreny inundable.

 

 

 

Investiguen la violació d'una nena de 3 anys al camp de refugiats de Lesbos
Nens jugant vora el mar al camp de refugiats de Kara Tepe (Reuters/Elias Marcou)

 

La destrucció del camp de Mória, al setembre i a causa d'un incendi, va portar a la construcció de Kara Tepe en un temps rècord.

A Mória, hi vivien 9.000 persones amuntegades en poc més d'un quilòmetre quadrat.

A Lesbos, la situació continua sent degradant. Les persones que hi han de viure denuncien les males condicions en què ho han de fer, amb vent, fred i humitat. Les ONG que treballen amb els refugiats coincideixen a denunciar la falta de seguretat i de condicions de vida dignes.

 

Les tendes es van instal·lar en un antic camp de tir, al costat del mar, i poden allotjar fins a 10.000 persones.

El govern grec assegura que l'estiu que ve el substituirà per un centre tancat. De fet, la UE i Atenes van signar un acord a principis de mes per habilitar un nou camp al setembre del 2021 per allotjar els refugiats en condicions "decents", segons va afirmar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualMigracionsRefugiatsMenors
Anar al contingut