Investiguen un cas de violació de 20 homes a una jove durant 24 dies al Marroc
Protesta del Dia de les Dones al Marroc, en una imatge d'arxiu
Casablanca

Investiguen la violació de 20 homes a una adolescent segrestada 25 dies al Marroc

Fa dos anys, la víctima ja va denunciar dos dels agressors, però la justícia va arxivar el cas

RedaccióActualitzat

Al Marroc, la policia investiga un cas de violació múltiple. Oumaïma, una jove de 17 anys hauria estat segrestada i violada per una vintena d'homes prop de Casablanca, segons fonts policials.

La investigació s'ha obert a partir d'unes declaracions de familiars de l'adolescent, que han explicat a les forces de seguretat que uns 20 homes es van emportar la jove d'un barri de la ciutat marroquina. La mare de la víctima ha dit a un mitjà local que la seva filla "se la van endur mentre estava comprant i la van tenir segrestada gairebé un mes". I ha afegit...

"Vam poder convèncer un dels segrestadors perquè l'alliberessin. La vam portar a l'hospital i els metges van dir que l'havien violat i maltractat. També la van obligar a prendre una substància tòxica. Vam portar el certificat mèdic a la policia, però no van fer res"


La mare ha assegurat que Oumaïma està molt malament, ingressada a l'hospital amb una crisi nerviosa, i sense poder pagar els medicaments que ha de prendre.

"Al cap de 25 dies d'haver desaparegut, uns veïns la van trobar estesa a terra enmig el carrer i la van portar a l'hospital"

 

Investiguen un cas de violació de 20 homes a una jove durant 24 dies al Marroc
La violació múltiple ha passat en un barri de Casablanca

 

La policia marroquina ha anunciat que està investigant el cas, tot i que ha subratllat que la víctima s'havia "negat categòricament a presentar denúncia" i "a proporcionar cap informació."

Els agents han assenyalat que, fa dos anys, van rebre una primera denúncia per "violació i confinament forçós" de l'adolescent. La denúncia era contra dos dels agressors que ara l'haurien segrestat durant 20 dies. En el cas del 2018, els familiars de la jove van retirar la denúncia contra el principal sospitós el mateix dia de la detenció.

El cas ha provocat indignació a les xarxes socials.

 

 

 

Aquest afer recorda el que va afectar Khadija, una adolescent marroquina també segrestada i violada per una desena d'homes del seu poble, el 2018, segons el seu testimoni. El judici havia de començar l'agost de l'any passat, però s'ha anat ajornant des de llavors.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualDrets humansJudicial
Anar al contingut