Segons els mitjans locals, hi podria haver més de cent cossos enterrats (@FiscaliaEdomex)

Investiguen la troballa de desenes de cadàvers sota una sala de festes de Mèxic

La detenció de nou persones com a presumptes integrants de cèl·lules criminals ha permès excavar un local d'oci on s'hi han trobat cossos de possibles víctimes de grups criminals

Una sala de festes de Tenango del Valle, a la vall de Toluca, amagava sota terra una fossa plena de cadàvers. Les autoritats han clausurat l'espai i, en començar-lo a excavar, han trobat nombroses restes de possibles víctimes de grups criminals.

Les anàlisis preliminars fan suposar que es tracta de restes humanes, tot i que no se n'ha pogut determinar la identitat ni el sexe, segons informa la Fiscalia de l'estat de Mèxic en un comunicat. Mitjans locals apunten que al lloc dels fets hi podria haver més d'un centenar de cadàvers.


En l'operatiu hi participen policies de la Secretaria de Seguretat de l'estat de Mèxic i agents de la Fiscalia General de Justícia.

A banda de la sala de festes de Tenango del Valle, també s'han fet registres a Chapultepec i a Toluca. En aquests casos, el que s'hi ha trobat són embolcalls amb herba a l'interior, molt possiblement marihuana.

L'interior de la sala de festes, en l'inici de les excavacions
L'interior de la sala de festes, en l'inici de les excavacions (@FiscaliaEdomex)

Nou detinguts en la desarticulació de dos grups criminals

Els registres són conseqüència d'una operació policial en què s'ha detingut nou persones com a presumptes integrants de dues cèl·lules criminals que serien al darrere de diversos episodis de gran violència a l'estat de Mèxic.

Entre els detinguts hi ha Jaime Luis N, conegut amb els àlies de 666 o El Pozolero, considerat el líder de les dues cèl·lules, relacionades amb una organització delictiva amb origen a l'estat de Jalisco, segons la Fiscalia.

Jaime Luis N està acusat d'un delicte de segrest, amb l'agreujant de violència i agressions. El 8 d'agost passat va participar, amb cinc persones més, en el segrest d'una dona a Tenacingo, a la qual van mutilar les falanges dels dits.

El mateix mes d'agost, una operació policial va permetre alliberar la víctima i detenir els presumptes segrestadors, però Jaime Luis va aconseguir fugir.

Agents de la Fiscalia de Mèxic, a l'exterior de l'immoble on s'han trobat els cossos
Agents de la Fiscalia de Mèxic, a l'exterior de l'immoble on s'han trobat els cossos(@FiscaliaEdomex)
ARXIVAT A:
Mèxic
Anar al contingut