La Guàrdia Civil investiga la mort violenta d'una dona de 29 anys a Alboraia, al País Valencià
La Guàrdia Civil investiga la mort violenta d'una dona de 29 anys a Alboraia, al País Valencià
Alboraia

Investiguen la mort d'una dona al País Valencià com a un assassinat masclista

La seva parella mor després de llançar-se pel balcó de la casa on vivien

Actualitzat

La Guàrdia Civil investiga la mort violenta d'una dona de 29 anys a Alboraia,  a l'Horta Nord, al País Valencià. La seva parella també ha mort després de llançar-se pel balcó de la casa on vivien, un cinquè pis de la zona de Port Saplaya. El govern ha confirmat aquesta mort com a crim masclista, i com a la víctima 999 des del 2003.

Els fets han passat aquest dilluns al matí després que la mare de la víctima i la seva cap alertessin que no havia anat a treballar. Les dones han trucat a la policia i els agents s'han presentat al pis, on finalment han pogut accedir malgrat que no els obrien la porta. Quan hi han entrat, l'home ha saltat pel balcó. Tots dos eren parella des de feia 4 anys.

 

Un miler de crims

La policia investigava en un primer moment si es tractava d'un crim de violència masclista, fet que ha confirmat la ministra de justícia, Dolores Delgado. Amb la mort d'aquesta dona d'Alboraia ja són 999 les víctimes,  i si es confirma que la dona assassinada divendres a Huelva és també violència masclista, ja seran 1.000 les dones assassinades des del 2003, Delgado diu que es pot parlar de "terrorisme masclista".

"Aquesta xifra supera a tores les víctimes del terroris d'ETA jihadista a Espanya, a tota la seva història. És un problema greu que tenim. Crec que podem parlar de terrorisme masclista. El treball no està fet, perquè continuen havent víctimes, le que hem de fer és seguir profunditzant en l'aplicació del pacte d'Estat."

Amb la víctima d'Alboraia, ja són 24 les víctimes mortals de la violència masclista aquest 2019. 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme
Anar al contingut