Investiguen la mort de desenes d'estornells a prop de la petroquímica de Tarragona

Les hipòtesis que prenen força és que s'hagin electrocutat o que hi hagi hagut un atropellament col·lectiu, segons han informat els Agents Rurals

RedaccióActualitzat

L'aparició d'un centenar d'ocells morts a la carretera C-31B a l'altura de Tarragona va alarmar aquest diumenge a la tarda els conductors que hi passaven.

Els cadàvers dels ocells estaven molt junts a sobre de l'asfalt. La imatge va ser gravada pels ocupants d'alguns vehicles.

 

El telèfon d'emergències 112 va rebre diverses trucades sobre aquest incident.

 

L'espai "Fets o fakes" de Catalunya Ràdio ha analitzat el cas, i ha destacat que el lloc on s'han trobat els ocells és molt a prop de l'empresa Iqoxe.

En aquesta fàbrica de productes químics va ser on fa poc més d'un mes va haver-hi una gran explosió que va matar dues persones i en va ferir vuit.


Possible atropellament col·lectiu

Els Agents Rurals, que aquest mateix diumenge van pentinar la zona, no van trobar més ocells afectats, per la qual cosa creuen que no hi va haver cap fuita tòxica.

Els rurals han explicat que els ocells morts són estornells, que acostumen a volar en grups molt compactes.

Això fa que la hipòtesi més plausible és que xoquessin tots alhora contra un vehicle gran o, fins i tot, directament contra terra.


No hi ha registre de casos semblants a Catalunya, però n'hi ha hagut alguns a Europa. A Gal·les, per exemple, centenars d'ocells haurien mort xocant contra la carretera mentre fugien d'algun depredador.


Un altra hipòtesi: una electrocució

Els agents rurals han afegit aquest dilluns una altra possible causa de la mort dels ocells: que s'hagin electrocutat. Recorden que el 2002 ja van morir un centenar d'estornells electrocutats en aquesta mateixa zona.

Per acabar d'esclarir les causes de la mort, s'han endut els cadàvers al centre de fauna de Torreferrussa per analitzar-los:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut