Investiguen la desaparició de droga sota custòdia de la policia de Mataró
Aquest nou episodi de polèmica se suma als que ja tenia acumulats el cos, incloent-hi proclames a favor de la "neteja ètnica" contra independentistes
Investiguen la desaparició de droga sota custòdia de la policia de Mataró

Investiguen la desaparició de droga sota custòdia de la policia de Mataró

Aquest nou episodi de polèmica se suma als que ja tenia acumulats el cos, incloent-hi proclames a favor de la "neteja ètnica" contra independentistes

Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial
Investiguen la desaparició de cocaïna a les dependències de la policia de Mataró
Agents de la Policia Local de Mataró (ACN/Jordi Pujolar)

La desaparició de 3,2 grams d'una substància, possiblement cocaïna, sota custòdia de la policia local de Mataró, juntament amb l'acta policial relativa a la confiscació de la substància, ha desencadenat una investigació per part del consistori de la capital del Maresme.

Tal com avançava La Vanguardia i ha pogut confirmar el 324.cat, els fets es remunten al 13 d'agost. Un grup d'agents va requisar la droga a un individu que s'hauria resistit en el transcurs d'una inspecció en un bar de la localitat. 

Cinc mesos després, coincidint amb la celebració del judici per desobediència i agressió als agents de l'autoritat contra la persona a qui van confiscar la cocaïna el 14 de gener, es va saber que la droga havia desaparegut juntament amb l'acta policial i tot 

Per ara, l'intendent major de la Policia Local de Mataró ha demanat un informe als agents que van dur a terme la intervenció, per veure en quin punt es podria haver trencat la cadena de custòdia de la substància estupefaent.

En declaracions al 324.cat, la regidora de seguretat pública de la localitat, Anna Villarreal, ha afirmat que encara és d'hora per anticipar a quin tipus de sanció es podrien enfrontar els agents implicats, si n'hi ha, però ha apuntat a la possibilitat d'incoar un procediment penal.


Més episodis de polèmica

L'any passat es va concloure que, segons alguns indicis, agents del cos municipal mataroní van fer una vaga encoberta, quan uns quants dies van deixar desatès el torn nocturn. Els agents que tenien assignada aquesta franja van al·legar "indisposicions" i problemes de salut per no haver de treballar, segons informa la revista local Capgròs.

El sindicat SPL-CME va sostenir en un comunicat que entre l'1 de gener i el 30 de novembre del 2020 es van desatendre més de 1.500 serveis per manca d'efectius.

Un mes abans de la suposada vaga, la Policia Local denunciava en aplicació de l'ordenança de civisme un usuari de Facebook que els acusava, precisament, de consumir les substàncies estupefaents que requisaven.

Al juliol l'Ajuntament de Mataró va anunciar que arxivava l'expedient disciplinari contra un grup d'agents del cos policial local que havien fet proclames a favor de la "neteja ètnica" d'independentistes, que alguns policies manifestaven que volien metrallar. Uns fets descoberts per El Periódico l'octubre del 2019.

ARXIVAT A:
Policial Drogues
Anar al contingut