La suposada falsa agressió homòfoba hauria passat al barri de Malasaña, a Madrid
Madrid

Investiguen el jove que es va inventar l'atac homòfob a Madrid per simulació de delicte

El jove va canviar la seva declaració policial per dir que les lesions van ser consentides i que va simular l'atac per encobrir una infidelitat

TEMA:
Homofòbia

Un jutjat de Madrid investiga si el jove de 20 anys que va denunciar una falsa agressió homòfoba al barri madrileny de Malasaña ha incorregut en un delicte de simulació de delicte.

El jutge, el mateix que va obrir les diligències de l'agressió, ho investiga després de rebre l'atestat policial en què el denunciant va canviar la seva versió inicial dels fets i va explicar que les lesions havien estat consentides.

El primer cap de setmana de setembre, va denunciar que 8 encaputxats l'havien atacat al portal de casa seva, li havien fet un tall al llavi i li havien gravat amb un ganivet la paraula "maricón" a la natja. La policia, després de mirar les imatges de les càmeres de seguretat del lloc on suposadament s'havia comès l'agressió, no va trobar cap rastre dels encaputxats.

Finalment, el denunciant va admetre que tenia les lesions però que eren consentides i havia falsejat la seva versió per tapar una infidelitat.

Se l'acusa de simulació de delicte, i no de denúncia falsa, ja que en aquest cas hauria d'haver assenyalat o culpat d'un delicte una o diverses persones concretes.

Ara s'enfronta a un possible judici de faltes que podria implicar una multa econòmica.

Aquesta falsa agressió va provocar diverses reaccions de rebuig, ja que el cas havia indignat la societat i el col·lectiu LGTBIQ+ per la violència denunciada.

Sobretot, després de diverses agressions homòfobes els últims mesos. La més greu, al juliol, la que va acabar amb la mort del jove Samuel Luiz a la Corunya, va generar una gran commoció i nombroses manifestacions i mostres de solidaritat amb la víctima. Investigat com a suposat crim homòfob, les imatges captades per càmeres de seguretat mostraven el linxament de què va ser víctima.  

ARXIVAT A:
Judicial LGTBIQ+ Homofòbia
Anar al contingut